Snimak sa auto-puta u Sloveniji, čiji su glavni akteri otac i dijete staro oko 2-3 godine, izazvao je šok na društvenim mrežama.

Video je objavljen na strani stranica Vozimo pametno z DARS, a na njemu je prikazan primjer izuzetno bahatog i, kako je navedeno u opisu snimka, po život opasnog ponašanja. Naime, otac u jednom trenutku zaustavlja automobil u trećoj traci, vadi nošu, sjeda dijete na nju, a kada je ono završilo to što je imalo, otac je sadržinu noše nonšalantno prosuo pored puta.

Snimak je izazvao lavinu reakcija na društvenim mrežama, od koji su većinom bile negativne.

“Ponekad se ne može oduprijeti zovu prirode. Međutim, nemojte imitirati stranog vozača na snimku koji je stao tačno u traci za ubrzanje! Ovo je zabranjeno i smrtonosno! Ako vi ili vaš saputnik ne možete da stignete do odmorišta, siđite sa auto-puta na prvom izlazu”, navodi se u opisu snimka.

“Ok, razumijem da je potreba djeteta bila velika, ali ako nisu mogli da sačekaju odmorište ili da to urade prije nego što skrenu sa aut-puta, mogli su makar da zakorači iza ograde, ali ne i da ugroze ostale učesnike i, na kraju, ugroze svoje dijete”, piše jedan od korisnika društvenih mreža dok drugi dodaje:

“Imaju snimak, vjerovatno i registarski broj auta.. bilo bi dobro da preduzmu mjere i da ga kazne zbog izazivanja opasnosti i za smeće pored autoputa”, pisali su.

Bilo je i onih koji su pokušali da opravdaju ovakvo ponašanje, navodeći da je dijete izgleda zaista moralo u toalet, ali i onih koji su u davanju svog viđenja bili i oštriji, pa su se tako mogli i vidjeti komentari : “Malo se i gine koliko ima pametnih”, “Ni ne shvata da mu to može biti zadnje, ovaj se igra sa životom, i svojim i djetetovim i ostalih”, “Odmah bi mu trebalo oduzeti vozačku dozvolu i kazniti da više nikad ne krene na put i ne sjedne za volan”, prenosi Blic.

Izvor: Blic/ATV