Delegacija Grada Prijedora na čijem je čelu bio predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović bila je na prijemu kod gradonačelnika Ohrida, Kirila Pecakova.

U delegaciji su bili i načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović i predsjednik i dirigent Gradskog hora Prijedor Aljoša Novaković.
Na radnom sastanku razgovarano je o mogućnostima jačanja saradnje Ohrida i Prijedora u nekoliko društvenih i ekonomskih sfera, prije svega u turizmu, kulturi, obrazovanju i saradnji razvojnih agencija Prijedora i Ohrida kroz zajedničke projekte prema međunarodnim donatorima.
Razgovaralo se i o mogućnostima organizovanja “Ohridske večeri” u Prijedoru, odnosno turističke i kulturne promocije Ohrida u prijedorskoj regiji, a zatim i “Prijedorske večeri” u Ohridu. Takođe , ideja o razmjeni učenika između ova dva grada je prihvaćena sa obje strane tako da bi učenici iz Ohrida posjetili Prijedor u vrijeme zimskog raspusta a učenici iz Prijedora da posjete Ohrid u vrijeme ljetnog raspusta.
Pored toga, dogovoreno je da se polovinom oktobra ove godine organizuje susret gradonačelnika Prijedora i Ohrida u Prijedoru i da se tom prilikom i formalizuje saradnja ova dva grada.
Delegacija grada Prijedora, zajedno sa gradonačelnikom Ohrida prisutvovala je i otvaranju “Ohridskog festivala horova 2022.”. Predsjedik i dirigent Gradskog hora Prijedor, Aljoša Novaković, dugogodišnji član Međunarodnog žirija ovog festivala imao je čast da ove godine uvodnim obraćanjem u ime žirija otvori festival.

Izvor. prijedorgrad