Vlada Republike Srpske zadužila je Investiciono-razvojnu banku (IRB) RS da uputi zahtjev Upravnom odboru Rudnika željezne rude RŽR Ljubija da sazove vanrednu sjednicu Skupštine akcionara radi poništenja dvije odluke o dokapitalizaciji ovog državnog preduzeća.
-Već smo ranije govorili na ovu temu, ali očito se jedne te iste stvari moraju ponavljati do besvijesti! Bilo kakvi štetni ugovori i štetne odluke po grad Prijedor vezane za rudnik Ljubija nisu opcija i neće proći. Uzalud se pojedinci trude da rasprodaju prirodna bogatstva Srpske, to nije njihovo lično vlasništvo, nego dobro svih građana Srpske. Nemoguće je da se u kratkom vremenskom periodu izuzmu parcele i imovina za interes lokalne zajednice iz vlasništva preduzeća, rekao je predsjednik GO SPS Prijedor Duško Miletić.
Sjednica UO RŽR i za 16. septembra zakazana je Skupština akcionara.
-Ministar Petar Đokić po ko zna koji put donosi loše odluke koje građane skupo koštaju, istakao je Miletić.
Podsjećamo, Skupština akcionara Rudnika željezne rude (RŽR) Ljubija u Prijedoru odobrila je dokapitalizaciju tog društva američko-kanadskom konzorcijumu SE-GEDC Corp. u iznosu od 50,7 miliona KM, piše Blumberg Adrija.

prijedor24h