Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se nikad ne smije prestati govoriti o Garavicama kod Bihaća i svim drugim mjestima na kojima je stradao srpski narod i da je dužnost ove i budućih generacija da u kulturi sjećanja čuva od zaborava svaku nevinu srpsku žrtvu.

Dodik je podsjetio da je u Garavicama danas obilježena 81 godina od monstruoznog ustaškog zločina nad Srbima, u kojem je ubijeno više od 12.000 ljudi.

On je ukazao da su ubijana djeca, nevini ljudi, na najsvirepiji način, samo zato što su Srbi.

– Stradanje više hiljada garavičkih Srba i nevino prolivena krv naših nedužnih žrtava tamo, svjedoči o svoj svireposti ustaškog zločinca i ovo mjesto je jedno od najvećih srpskih stratišta u takozvanoj NDH, ali i jedno od najvećih u Evropi u Drugom svjetskom ratu – napisao je Dodik na “Tviteru”.

On je naveo da je garavičkim zločinom nastavljen kontinuitet ustaške ideologije o uništavanju srpskog naroda i da je ovaj prostore etnički očišćen od Srba.

– Nikad ne smijemo prestati da govorimo o Garavicama i svim drugim mjestima na kojima je stradao naš narod. Uspomena na garavičke Srbe živi vječno u našim srcima i živjeće dok je i posljednjeg Srbina na svijetu – istakao je Dodik.

On je dodao da je dužnost ove i budućih generacija da u kulturi sjećanja čuva od zaborava svaku nevinu srpsku žrtvu.

– Zato je važno da danas imamo našu Republiku Srpsku, da čuvamo naš identitet i govorimo glasno o stradanju našeg naroda i da nikada ne dozvolimo da se ovakvi zločini ponov – enaglasio je Dodik.

Autor: SRNA/Srpskainfo