Druga investiciona konferencija “Invest Srpska 2022”, koju organizuje Investiciono-razvojna banka Republike Srpske u saradnji sa Vladom Srpske, biće održana u Prijedoru od sutra do 7. septembra.

Dvogodišnja konferencija će biti posvećena promociji investicionih potencijala Republike Srpske sa zvaničnom temom “Investirajte u Srpsku”.

Nakon uspješne prve investicione konferencije, druga će ponuditi nove modalitete za investicionu promociju, što će doprinijeti boljem pozicioniranju Republike Srpske na listi najpoželjnijih destinacija za ulaganje, saopšteno je ranije iz IRB-a.

Konferencija će se baviti aktuelnim globalnim dešavanjima, njihovim uticajem na domaća društveno-ekonomska kretanja i investicionu aktivnost Srpske na međunarodnoj sceni. Ovaj događaj prerasta u redovno godišnje okupljanje ključnih aktera društveno-ekonomskog života u zemlji i regionu.

Planirano je da konferencija okupi visoke zvanice iz zemlje i svijeta, dok će tridesetak renomiranih panelista govoriti o aktuelnim privrednim, ekonomskim i drugim temama koje imaju uticaj na razvoj ekonomije u cijelosti, nove investicije i proširenje tržišta Republike Srpske.

Druga investiciona konferencija nastavak je snažne promocije potencijala Republike Srpske i njenih opština i gradova na kojoj radi IRB, čiji je cilj veći priliv kvalitetnih direktnih stranih ulaganja u Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta, ističe se u saopštenju.

Zaključci sa konferencije će mjesto pronaći i u razvojnim politikama i strateškim dokumentima Republike Srpske, dok će se njihov praktični značaj ogledati kroz jačanje aktivnosti na investicionoj promociji i privlačenju investitora u domaćem poslovnom ambijentu, kažu iz IRB-a.

Autor: SRNA/Srpskainfo