Odnosi u opoziciji su sve samo ne i iskreni. SDS u Birču, na čelu sa Dragomirom Vasićem, pustio je niz vodu Jelenu Trivić i gura svog kandidata Gorana Miloševića za potpredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda.

Milošević je u mandatu 2014-2018.godine bio delegat SDS-a u Vijeću naroda iz reda hrvatskog naroda, kao kadar zvorničkog SDS.

Ovaj put, kandidovan je kao nezavisni kandidat, što pokazuje da SDS nije imao iskren odnos prema PDP i Trivićevoj od samog starta.

’’Miloševiću su dovoljni glasovi SDS-a iz Birča da pobjedi u trci za potpredsjednika. Tih 10.000 glasova za njega, ne bi trebalo da ošteti Jelenu Trivić jer je njena prednost nad Dodikom uvjerljiva’’, pravdaju se iz zvorničkog SDS.

Da ovo nisu samo spekulacije, govori i protestni skup za odbranu ’’Alumine’’ na koji je SDS bukvalno primoran da uzmu učešća.

’’Šarović je sve radio da Trivićevu drži dalje od Zvornika. Čak je za taj dan zakazao skup u Laktašima i najavio da će doći i Trivićeva i Nebojša Vukanović. Kada je čuo za to, Vukan je rekao Jeleni da ne računa na njega ako se ne pojavi u Zvorniku, a onda Šarović nije imao kud nego da dođe i on. SDS je na sve načine nastojao da drži Jelenu dalje od Zvornika, kako im ona ne bi pokvarila planove u vezi Miloševića’’, otkrivaju nam izvori iz štaba Jelene Trivić.

Indikativno je, kažu, i da na protestu nije bilo članova i simpatizera SDS-a iz Birča.

Došli su iz Bijeljine, Lopara, Ugljevika, Šamca, Istočnog Sarajeva i Hercegovine, ali ne i iz Zvornika i Birča koji su pod kontrolom Dragomira Vasića, sive eminencije SDS u Birču.

’’Poznata je stara ljubav i bliskost zvorničkog SDS i Zorana Stevanovića. I ovaj put, on im je obećao da će gurati Vasića za poslanika i Miloševića za potpredsjednika SDS, a zauzvrat su niz vodu pušteni Trivićeva i Šarović, samo što Šarović tog još nije svjestan ali biće 2.oktobra. Zato ste na prste jedne ruke mogli prebrojati one iz zvorničkog SDS koji su došli na protest. Dobar dio birača SDS nezadovoljan svim tim, a posebno Šarovićem koji to dopušta, okrenuo se Nenadu Nešiću koji će imati sjajan rezultat u Zvorniku’’, potvrđeno nam je iz više izvora u Zvorniku.

autor:banjaluka 24, foto: banjaluka 24