Na Trgu majora Zorana Karlice večeras je organizovana završnica manifestacije ” Dani sporta u Prijedoru ” koja je okupila više stotina sportista iz gradskih sportskih klubova.

Događaj je započeo defileom svih učesnika manifestacije koji su prethodnih večeri demonstrirali sportske vještine u sportovima kojima se bave.
Dio defilea sportista gradskim šetalištem bio je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao da vjeruje da će , iako je ova manifestacija prvi put održana u ovom gradu, ona prerasti u dugu i uspješnu tradiciju.

” Želimo da podržimo sport kao zdrav način života, naše sportiste i sportske klubove i da najmlađe sugrađane poznamo sa različitim sportovima koji su zastupljeni u našem gradu i da oni iz prve ruke vide kako to izgleda uživo”, rekao je Javor.
On je dodao da je grad Prijedor odlučan da podrži sport i one koji se njime bave te da su ove godine po prvi put izdvojena sredstva iz gradskog budžeta za perspektivne mlade sportiste i njih ukupno 30 dobilo je sportske stipendije od grada.
” Gledaćemo da u budućnosti povećamo i broj sportista i visinu stipendije , a poruku koju želimo da pošaljemo sa ovog mjesta je poruka sporta, sportske mladosti i budućnosti i svi ovi sportisti okupljeni večeras treba da znaju da grad i ja kao gradonačelnik stojimo iza njih”, poručio je Javor.
Član Organizacionog odbora manifestacije Aleksandar Milješić se zahvalio svim sportskim klubovima koji su uzeli učešća u ovom događaju.
” Ideja ove priče je promocija , ne samo sportskih klubova, nego sporta uopšte i da on bude dostupan svakom djetetu i neka pobijedi sport i mladost”, izjavio je Milješić novinarima.
” Dani sporta u Prijedoru” trebali su biti održani od 22-28.avgusta, ali su zbog loših vremenskih uslova prvo odgođeni za sedam dana , a nakon održane dvije večeri promocije 29. i 30. avgusta , treća i završna održana je tek večeras.
Pokrovitelj i organizator ove sportske manifestacije je Grad Prijedor.

Izvor: prijedorgrad