Nosilac liste Potkozarskog narodnog pokreta (PNP) za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici 1, Dalibor Grabež ističe  da je osnovni cilj ove partije demografski prosperitetna Srpska.

– Svakako da ćemo se zalagati i za ciljeve na očuvanju tradicije, kulture, porodičnih vrijednosti, zatim na očuvanju našeg kulturnog naslijeđa, kao i tekovina iz Drugog svjetskog rata i sjećanje na žrtve koje je Potkozarje podnijelo u Drugom svjetskom kao i u Odbrambeno-otadžbinskom ratu – rekao je Grabež.

Politika PNP-a bavi se rješavnjem problema običnog čoveka,  ističe kandidat ove partije za narodnog poslanika u NS RS Dragana Kordić.

– U svom radu bih se zalagala za unapređenje sporta, raznih udruženja mladih, obezbjeđenje kvalitetnijih i ljepših uslova za život i  da naša djeca i njihovi potomci ostanu u svojoj zemlji, tamo gdje su njihovi korijeni – rekla je Kordićeva.

Kandidat PNP-a za narodnog poslanika u NS RS Ivana Škorić kaže da je Prijedoru potrebna gerijatrijska ustanova sa zdravstvenom njegom. Tvrdi da su među prirotetima  socijalne kategorije i djeca sa posebnim potrebama.

– U gradu Prijedoru i drugim lokalnim zajednicama neophodne su ustanove za djecu sa posebnim potrebama do šeste godine starosti sa kojima će raditi stručni kadar – poručila je Škorićeva.

„Pokrenimo naše Potkozarje“ slogan je PNP-a za ove izbore.

Izvor: kozarski