U banjalućkom naselju Debeljaci večeras je održana velika tribina Ujedinjene Srpske, na kojoj su predstavljeni kandidati za Narodnu Skupštinu Republike Srpske ispred Izborne jedinice 3 i kandidati za Parlamentarnu Skupštinu BiH. Tribini su prisustvovali predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, zamjenik predsjednika Siniša Vidović, potpredsjednici Marinko Dragišić i Milan Petković, mnogobrojni kandidati, članovi i simpatizeri Ujedinjene Srpske.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske i nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH Milan Petković rekao je da u Parlamentu BiH mora postojati “srpska reprezentacija” koja će u Sarajevu zastupati i braniti interese Republike Srpske bez obzira na političke partije i podjele “Ne trebaju nam ljudi koji će praviti pakt sa ne-srpskim partijama već samo oni koji će isključivo zastupati interes Republike Srpske” zaključuje Petković.

Predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić tom prilikom je izjavio da ne želi da priča o politici i kampanji, već je pozvao rukovodstvo grada Banjaluka i rukovodstvo Republike Srpske da kako on kaže prekinu predizbornu kampanju i da se se zajedno dogovore i prevaziđu međusobne podjele kako Banjaluka ne bi nespremna dočekala predstojeću grejnu sezonu. Stevandić je naglasio da obe političke strane pokušavaju od Banjaluke da naprave grad slučaj kako bi prikupili političke poene a Banjaluka i njeni građani moraju da budu iznad politike i političkih podjela.

prijedor24h