U Donjim Rakanima kod Novog Grada počela je izgradnja kuće za porodicu Tojagić, koja već godinama živi u trošnom i neuslovnom objektu. Akciju za prikupljanje sredstava pokrenulo je Udruženje građana “Rudice”, a podržala brojna preduzeća, organizacije i pojedinci te Opština Novi Grad. Završen je temelj i donja ploča. Milan Tojagić se nada da će sa suprugom, ocem i trojicom maloljetnih sinova dogodine useliti u novi dom.

“Svega toga ne bi bilo bez ljudi dobre volje. Drago mi je da su radovi počeli i zahvaljujem se onima koji su to pokrenuli”, rekao je Milan.

Iz Građevinskog odbora preciziraju da su sredstva obezbijeđena za prvu fazu radova, a da nastavak zavisi od daljih donacija.

“Vidjećemo kako će ići dalje. Imamo najave da bi moglo biti još sredstava, da bar ove godine ozidamo i stavimo ploču. Svaka donacija je dobrošla i svima hvala”, rekao je Gojko Bundalo, predsjednik Građevinskog odbora.

Radove je danas obišao Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad, koji je potvrdio da lokalna zajednica neće stati na onome što je dosad obezbijedila.

Prema predračunu i cijenama od prije šest mjeseci, za gradnju kuće Tojagića potrebno je oko 65.000 KM, ali s obzirom na poskupljenje građevinskog materijala, taj iznos će vjerovatno biti veći. Ukoliko se radovi i finansijska konstrukcija budu odvijali prema planu, ova šestočlana porodica bi, sredinom naredne godine, mogla useliti u novi dom.

Izvor: kozarski