Koliko su opravdana upozorenja na umiješanost obavjestajnih službi, stranih i domaćih, u pokušaj da se sruši patriotska vlast i na pozicije dovedu kadrovi podobni Zapadu i političkom Sarajevu, najbolje svjedoči današnje prisustvo Branislava Borenovića u Jasenovcu.

Naime, predsjednik PDP-a je na mjesto najvećeg srpskog stradanja došao u pratnji čovjeka od povjerenja Osmana Mehmedagića Osmice, Vedrana Francuza, koji je jedan od rijetkih Srba koji radi u centrali OSA-e u Sarajevu.

Na stranu činjenica što je i Francuz i njegovi pretpostavljeni direktno prekršio zakon jer je kao radnik obavještajne službe u pratnji političara što zakon strogo zabranjuje, ali je ovo još jedna potvrda direktne sprege opozicije i sarajevskog obavještajnog podzemlja. Isti taj Francuz, bez prethodnih referenci i iskustva u poslovima bezbjednosti, primljen je u OSA-u upravo na traženje vrha PDP-a.

Nedugo zatim u sarajevskoj centrali ove službe poznate po aferama protiv srpskog rukovodstva, prelazi u sektor analitike i postaje blizak saradnik Osmice i kurir između opozicije u Srpskoj i vrha bošnjačke obavještajne zajednice. Kolika je drskost pokazuje i da se Francuz danas otvoreno eksponirao uz Borenovića kao njegov najbliži saradnik.

Poznato je da je u OSA-i zapošljen čitav niz kadrova PDP-a i dijela SDS-a, između ostalih i rođeni brat Nebojše Drinića, kandidata PDP-a i sive eminencije Draška Stanivukovića.

Ako je i bilo dilema, opozicija ih ovako sama otklanja, jer je očigledno da sve rade pod patronatom OSA-e i njihovih mentora sa Zapada. Opozicija koja nezakonito zapošljava gdje stigne u Banjaluci, a uz pomoć SDA i po institucijama na nivou BiH nastavlja licemjerno da priča o navodnim nepravilnostima u Srpskoj.

Narod jasno vidi šta je stvarna pozadina njihovih ambicija i za čije interese rade.

Izvor: ATV