Kao stanovnik Republike Srpske srećna sam što unaprijeđujemo naš sistem, a kao predsjednik Srpske ponosna sam na ulaganja u ovakve projekte, rekla je predsjednica Srpske Željka Cvijanović na otvaranju Klinike za kardiohirurgiju na UKC Republike Srpske.

– Ovo je nešto što ćemo podijeliti sa svim našim opštinama i gradovima – rekla je predsjednica i dodala da je ovo urađeno zbog pacijenata i radnika koji zaslužuju da rade u boljim uslovima.

Posebno se zahvalila zdravstvenim radnicima bez čijih napora ništa od ovog ne bi bilo moguće.

 

Ona je podsjetila i na prva ulaganja kojima je otpočela modernizacija UKC-a, ali i ostalih ulaganja, prije više od deset godina.

– Tada je Milorad Dodik bio predsjednik Vlade Republike Srpske i pokrenuli smo veliki projekat izgradenje regionalnih, modernih bolnica širom Srpske – rekla je Cvijanovićeva i konstatovala da je taj posao danas završen i da danas u Srpskoj postoji moderna mreža bolnica.

 

Ona je ponovila da je kao građanin srećna, ali da je kao predsjednik ponosna na kapacitet Republike.

– Neka ovo služi na ponos svima nama. Čestitam nam i čestitam Republici Srpskoj za ovaj veliki poduhvat. Samo zlonamjeran, može da ostane zlonamjeran i da ne razumije koliko ovo znači za našu budućnost – zaključila je Cvijanovićeva.

Autor: RTRS