U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom, koja će do večeri prestati u većini predjela.

Jutro je pretežno oblačno, uz povremenu slabu kišu na sjeveru i zapadu, na jugu djelimično oblačno uz sunčane periode, a oko rijeka ponegdje ima magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom premještaće se ka jugu i jugoistoku, na sjeveru će biti suvo uz postepeno razvedravanje, dok će do večeri padavine prestati u većini predjela.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 18 do 24, na jugu do 27, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda, vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini sjeverozapadni.

Temperatura vazduha izmjerena u 7 časova: Han Pijesak devet, Gacko i Sokolac 10, Kalinovik, Kneževo i Čemerno 11, Mrkonjić Grad i Ribnik 12, Šipovo 13, Prijedor, Mrakovica, Novi Grad, Foča i Srebrenica 14, Sarajevo, Tuzla, Višegrad, Rudo i Srbac 15, Banjaluka, Zenica i Bileća 16, Bijeljina i Doboj 17, Trebinje 18, Neum 21 stepen Celzijusov.

Autor: SRNA/Srpskainfo