Ne znam otkud tolike tenzije kada je samo riječ o jednoj čaroliji koja se zove fudbal. To je sve samo sport i radi se o jednoj prijateljskoj utakmici koja je zakazana tek za 19. novembar“, rekao je Slavko Basara, novinar Sportskog žurnala a povodom prijateljske utakmice koja se treba odigrati između reprezentacije BiH i Rusije.

“Do 19. novembra i UEFA i FIFA mogu da ukinu sankcije, veliko je pitanje da li će se igrači koji su se oglasili, Edin Džeko i Miralem Pjanić, od ranije Begović i još neki koji su krenuli njihovim stopama biti toliko licemjerni da kažu ako se ukinu sankcije Ruskoj Federaciji, e sad hoćemo da igramo”, rekao je Basara.

Dodao je da igrači ne mogu da vode politiku Fudbalskog saveza BiH, i da se zna ko vodi politiku Saveza i da su to legalno izabrani organi.

Podsjećamo, fudbalska selekcija BiH odigraće prijateljsku utakmicu sa Rusijom koja je suspendovana od strane UEFA i FIFA zbog dešavanja u Ukrajini. Ruski savez je poziv za odigravanje utakmice uputio još prošle sedmice te su naveli da bi se susret odigrao u FIFA-inom terminu u novembru 2022. godine.

Izvor: ATV