U Republici Srpskoj će biti sunčano i toplo vrijeme do četvrtka, 15. septembra, kada se poslije podne očekuje promjena sa padavinama, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vedro i hladno biće sutra ujutru, pogotovo u višim predjelima, magla po kotlinama i oko rijeka, dok će na istoku preovladavati umjereno oblačno vrijeme.

Tokom dana očekuje se sunčano i postepeno toplije vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha od osam do 13, na jugu do 15, u višim predjelima od pet stepni, a maksimalna dnevna od 23 do 29, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Slično vrijeme zadržaće se i u srijedu, 14. septembra, ali se popodne i uveče na zapadu i sjeveru može očekivati postepeno naoblačenje uz jačanje južnog vjetra.

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 14, na jugu do 17, u višim predjelima od osam, a maksimalna dnevna od 28 do 33, a u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

Meteorolozi su za četvrtak, 15. septembar, najavili toplo i vjetrovito vrijeme, uz naoblačenje i povremeno sunčane periode. Popodne i uveče na zapadu i jugu očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a u noći ka petku padavine će jačati i proširiti se na većinu predjela. Duvaće jak, ponegdje i olujni vetar južnih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha od 16 do 21, u višim predjelima od 12, a maksimalna temperatura vazduha od 27 do 32, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

Vjetrovito i svježije sa kišom očekuje se u petak, 16. septembra, kada će na jugu duvati jak do olujni vetar, a najavljene su i obilne padavine. Krajem dana jaka kiša će padati i na zapadu. Na istoku slabije padavine i malo toplije.

Jutarnja temperatura vazduha od 16 do 21, u višim predjelima od 13, a maksimalna temperatura vazduha od 22 do 28, u višim predjelima na zapadu od 19 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo