Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da će samo one zemlje i narodi koji imaju stabilne institucije i vlade, te stabilne političare, moći da računaju na sigurnu budućnost.

Dodik je istakao da će svima koji uđu u nestabilnost biti potrebne godine da povrate stabilnost.

“U teškim okolnostima za globalne i evropske okvire, nameće se potreba da budemo okupljeni, da znamo šta da radimo i da ne ulazimo u avanturizam”, poručio je Dodik na predizbornom skupu SNSD-a u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Starčevica.

Dodik je naveo da je SNSD u ovoj banjalučkoj mjesnoj zajednici imao utemeljenu podršku naroda i da je urađeno mnogo za taj dio grada, te da su riješeni i komunalni problemi.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da 2. oktobar treba biti potvrda svih politika SNSD-a, stranke koja daje mir i stabilnost, i da je zbog toga potrebna jaka vlada, jak parlement i jak sastav SNSD-a u parlamentu BiH.

Prema njenim riječima, kroz dosadašnji tok kampanje i obilazak mjesta po Republici Srpskoj, već je vidljiva pobjeda SNSD-a, ocijenivši da Milorad Dodik i ona i nemaju protivkandidate.

Nosilac liste poslaničkih kandidata SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice jedan Nebojša Radmanović poručio je da SNSD-u na izborima treba što snažnija podrška kako bi se što uspješnije vodila i čuvala Republika Srpska.

Kandidat SNSD-a za narodnog poslanika za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Boris Pašalić pozvao je građane da izađu na izbore u što većem broju i tako budu “dio velike pobjede SNSD-a”.

Autor: SRNA/RTRS