Članovi Organizacionog odbora za obilježavanje jubileja nekadašnje Učiteljske škole ” Radmilo Stefanović” danas su bili na prijemu kod gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora.

Oni su gradonačelnika upoznali sa podatkom da je škola radila u periodu od 1960-1972.godine te da ove godine namjeravaju da obilježe 62 godine od početka rada i 50 godina od završetka školovanja 12.generacije učitelja.
Pored toga, na ovom sastanku je istaknuto da je u tom periodu od 12 godina, ovu školu, koja je od izuzetnog značaja za ovaj grad, pohađalo više od 1.000 učitelja.Naime, to je bio period brzog industrijskog razvoja Prijedora koji je zahtijevao da sa radom počne preko 300 učitelja. I to je bio jedan pokazatelj da je obrazovanje stub svakog društva.
Ranko Kaurin i Brankica Davidović ovom prilikom su gradonačelnika pozvali da druženje koje su zakazali za 17.septembar što će biti prilika da evociraju uspomene na svoje školovanje i na dane kada su kasnije oni bili u prilici, da kao učitelji, obrazuju mnoge generacije mladih Prijedorčana.
Poziv prvih prijedorskih učitelja da ih se pridruži na druženju gradonačelnik je prihvatio i dao im podršku u organizaciji ovog okupljanja koje, kako je rekao, takođe treba da još jednom pokaže javnosti da je u Prijedoru nekada bila učiteljska škola koja je iznjedrila veliki broj kvalitetnih prosvjetnih radnika.

Izvor: prijedorgrad