– Danas su ovdje pale sve maske. Danas vidimo ko je na ovoj bitnoj skupštini, a ko nije došao. Tačno se vidi ko su ovdje rodoljubi i patriote, a ko podanici. Poslanici opozicije su pokazali da se plaše stati u odbranu interesa Republike Srpske i nema ih kada je to najpotrebnije.

Rekao je ovo narodni poslanik SNSD Vlado Đajić komentarišući nedolazak poslanika opozicije na posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

Opozicija je ponovo izbjegla izjašnjavanje o nacionalnom pitanju.

Predsjednici SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović saopštili su da poslanici ove dvije partije neće danas učestvovati u radu Narodne skupštine Republike Srpske.

– Mi, poslanici SNSD i koalicije smo spremni na sve oblike borbe u očuvanju naroda i interesa Republike Srpske, naravno, miroljubive i legalne. Nikada nam lični interes neće biti iznad interesa naroda kao njima. Danas smo se uvjerili da kabinetska profesorica, nevidljiva po ko zna koji put i ovdje pokazuje kukavičluk – rekao je Đajić govoreći o PDP-ovom kandidatu za predsjednika Republike Srpske Jeleni Trivić.

Đajić dodaje da je bolje što je narod Srpske Trivićeva razočarala u ovom trenutku, prije izbora nego nakon njih jer je ovim potezom pokazala kako nije spremna i kako ne smije biti predsjednik Srpske, prenosi ATV.

– Narod mora da zna kako je poslanicima u Narodnoj skupštini neophodna dvotrećinska većina kako bi odbranili interese Republike Srpske. Ova današnja skupština je ozbiljna poruka narodu da u slučaju nedostatka dvotrećinske većine možemo ostati bez svih nadležnosti Republike Srpske. Nadam se da će ovdje već od oktobra sjediti prave patriote – zaključuje

Izvor: ATV/Srpskainfo