Stranke koje čine sadašnju vlast u Republici Srpskoj (SNSD, SP, NDP, US, NPS, Demos) potpisale su danas koalicioni sporazum za predstojeće Opšte izbore.

Stranke predvođene SNSD-om usaglasili su detalje zajedničkog djelovanja nakon izbora, a sve to ozvaničeno je ovim dokumentom. Potpisivanju su prisustvovali najviši zvaničnici pomenutih stranaka, a paraf na sporazum su stavili predsjednici partija.

Dodik: Osvojićemo dvotrećinsku većinu

Dogovoreno je da propocionalno rezultatima oformimo vlast nakon pobjede na narednim izborima, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

– Ovo pokazuje da smo homogeni, ovo znači podršku meni kao kandidatu za predsjednika i Željki Cvijanović kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH. Pokušaćemo da dobijemo 2/3 podrške, da više ne zavisimo ni od koga, da Narodna skupština raspravlja o svim pitanjima i podrži srpskog člana Predsjedništva BiH – istakao je Dodik.

Đokić: Nastavljamo zajedničku platformu.

Ovo je formalni čin, a mi nastavljamo da dijelimo zajedničku platformu, zajedno da doprinesemo razvoju Srpske, naglasio je predsjednik SP Petar Đokić.

– Motivisani smi da ostvarimo pobjedu i na ove dvije pojedinačne funkcije. Dodik i Cvijanovićeva su dragocjen resurs i trudićemo se da pozovemo građane da daju podršku njima – kazao je on.

Čubrilović: Možemo ostvariti ubjedljivu pobjedu

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da ova koalicija želi i može ostvariti ubjedljiviju pobjedu nego 2018. godine

Petković: Sigurni smo u pobjedu

Potpisan je značajan koalicioni sporazum i dosadašnji partneri ponovo zajedno nastupaju. Svi ćemo dati podršku Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, naglasio je potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

– Sigurni smo u ovu pobjedu, a to pokazuju i sva istraživanja. Ukoliko budemo jedinstveni kao do sada, već sada možemo proglasiti pobjedu ova dva kandidata – rekao je Petković.

Izvor: banjaluka.net