Defileom kroz gradske ulice i prigodnim kulturno-umjetničkim programom na Trgu majora Zorana Karlice grad Prijedor obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da Prijedor sa ponosom obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

– Grad je ukrašen zastavama Republike Srpske i Srbije. Ponosni smo i srećni. Drago mi je posebno što se okupio veliki broj naših sugrađana, da svi zajedno pokažemo ono što jesmo, da smo složni i jedinstveni u gradu na Sani. Moram da naglasim da je ovo praznik svih nas, praznik našeg identiteta, kulture, istorije, tradicije, običaja i to je ono što nam treba na ovim prostorima – rekao je Javor.

On je istakao da odnos Republike Srpske i Srbije nikada nije bio snažniji zahvaljujući upravo srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Želimo iz Prijedora da pošaljemo snažnu poruku da ćemo i u budućnosti pokušavati da održimo snažnu konekciju sa našom Srbijom. Mi smo jedan narod i želimo da poručimo svima drugima da poštujemo naše i u srcu nosimo i čuvamo – naveo je Javor.

Izvor: Srpskainfo