Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da Prijedor s ponosom proslavlja i obilježava današnji praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

“U organizaciji Gradske uprave priredili smo kulturno-umjetnički program. Grad je ukrašen zastavama Republike Srpske i Srbije. Srećni smo i ponosni na to. Drago mi je posebno što se okupio veliki broj naših sugrađana da svi zajedno pokažemo ono što jesmo, a to je da smo složni i jedinstveni u gradu na Sani”, rekao je Javor novinarima.
On je naglasio da odnosi Republike Srpske i Srbije, zahvaljujući, prije svega, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nikad nisu bili snažniji.

“Ovo je praznik svih nas. Ovo je praznik našeg identiteta, kulture, tradicije i običaja i to je ono što nam treba. Želimo iz Prijedora da pošaljemo snažnu poruku da ćemo i u budućnosti nastojati da održimo ovu snažnu komunikaciju u konekciju sa našom Srbijom. Mi smo jedan narod i želimo da poručimo drugima da tuđe poštujemo, naše u srcu nosimo i čuvamo”, poručio je Javor.

prijedor24h