Od posljedica teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u Donjoj Jablanci preminula je 18-godišnja Konjičanka I.P. iz Butorović Polja, potvrđeno je za Klix.ba. Ranije je potvrđeno da je smrtno stradao 20-godišnji E.J. iz Jablanice s kojim je I.P. bila u vozilu.

Kako nam je kazao dežurni tužilac, djevojka je zbog teških tjelesnih povreda vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u Centar urgentne medicine u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, gdje je hitno operirana. Nažalost, ljekari je nisu mogli spasiti.

Podsjetimo, saobraćajna nesreća se dogodila danas u 16:15 sati u krivini blizu ugostiteljskog objekata “Kod Gojka”, kada je putničko vozilo Škoda Octavia u kojem su bili mladić i djevojka, pod još neutvrđenim okolnostima, prešlo na suprotnu traku i podletjelo pod cisternu koja je išla iz pravca Mostara.

Pretpostavlja se kako su nesretni mladić i djevojka išli u pravcu Mostara, da su se ispred spomenutog objekta uključivali u saobraćaj, kad su podletjeli pod cisternu kojom je upravljao 45-godišnji S.M iz Srebrenika.

Inače, je riječ o krivini koja je jako opasna i neprilagođena brzina vožnje posebno u vrijeme kiše koja je padala i u vrijeme nesreće, dovodi do kobnih posljedica.

Policijski službenici su uradili uviđaj na mjestu nesreće, a više detalja bit će poznato nakon što se završe sve zakonom predviđene radnje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se nesreća dogodila.

Izvor: klix.ba