Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu u dvije odvojene akcije zaplijenili su više kilograma različitih narkotika i uhapsili šest osoba, dok će protiv jedne osobe podnijeti krivičnu prijavu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga policija je uhapsila M. D. (38), M. D. (30), M. Đ. (42) i N. R. (30), dok će zbog istog djela podnijeti krivičnu prijavu protiv 17-godišnje djevojke.

Takođe, policija je uhapsila i I. T. (36) i I. V. (33) koji se terete za krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je pregledom M. D. (30) pronašla manju količinu amfetamina, dok je kod I. T. pronašla oko 100 grama amfetamina koje je, kako se sumnja, prethodno kupio od osumnjičenog M. Đ.

Pretresom kuće i dvorišta u kojoj žive M. D. (38) i M. D. (30) policija je pronašla oko 2,17 kilograma smeše kofeina koja služi za uvećanje mase narkotika, manju količinu amfetamina, dvije elektronske vagice, kao i oko 1.100 mililitara amfetaminskog ulja.

Takođe, pretresom stana koji koristi M. D. (30) na teritoriji Voždovca pronađena je manja količina marihuane, dok je pretresom stana na Zvezdari koji koristi osumnjičeni M. Đ. nađena manja količina amfetamina i elektronska vagica.

U drugoj akciji policija je kod I. V. pronašla manju količinu amfetamina spakovanog u dva paketića, a kod sedamnaestogodišnje djevojke džoint, dok je pretresom stana u kojem oni borave zaplijenjeno oko kilogram marihuane, oko pola kilograma amfetamina, dvije elektronske vagice i veća količina novca.

Osumnjičenima M. D, M. Đ, M. D, I. T, N. R. i I. V. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok će protiv sedamnaestogodišnjakinje biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku tužiocu za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, prekinuli su još jedan lanac krijumčarenja droge iz Albanije preko Kosova i Metohije i zaplijenili 50 kilograma marihuane.

Uhapšeno je pet osoba u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni S. M. (29) i I. Ž. (23) uhapšeni su nakon preuzimanja marihuane i kod njih je tom prilikom pronađeno oko 30 kilograma te opojne droge, dok su su A. D, (42), D. M. (51) i G. K. (41), koji su u putničkom vozilu sa oznakama Misije OSCE drogu dovezli sa Kosova i Metohije, uhapšeni prilikom pokušaja bjekstva vozilom sa mjesta primopredaje.

Tom prilikom, kod njih trojice policijski službenici su pronašli još 20 kilograma marihuane, kao i manju količinu kokaina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: Srpskainfo