Mladen Kulundžija, kandidat PNP-a za NS RS iz Izborne jedinice jedan i aktuelni odbornik u Skupštini grada Prijedora, na konferenciji za novinare govorio je o Rezoluciji o neprihvatanju izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori koja je, kako je rekao, na njegov prijedlog jednoglasno usvojena u Savjetu za bezbjednost grada, a potom i u Skupštini grada Prijedora.

“Na tom konkretnom primjeru, može se vidjeti na koji način PNP planira da se zalaže za dobrobit svih građana, ne samo iz Izborne jedinice jedan, nego i cijelog potkozarskog kraja i RS. Rezolucija o osudi izgradnje nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori nije neprijateljski čin usmjeren prema ikome, štaviše, to je poziv na dijalog, poziv da se stručno i argumentovano razgovara na tu temu i da se donese prava odluka za dobrobit građana s obje strane rijeke Une”, rekao je Kulundžija.

PNP, kao relativno nova partija, nastojala je identifikovati probleme za koje ima kapacitet da ih riješi, rekao je Nemanja Pilipović, kandidat PNP-a za NS RS iz Izborne jedinice jedan.

“Jedan od tih problema je infrastruktura sportskih klubova i organizacija. U slučaju dobijanja poslaničkog mandata, nastojali bismo da izdejstvujemo određena sredstva koja bi bila uložena u tu svrhu. Zalagali bismo se za povećanje postojećih sportskih stipendija te da se uvedu nagrade za sportiste koji ostvare izuzetne rezultate u svom sportu”, istakao je Pilipović.

Za veću pomoć privrednicima, kroz razne vidove subvencija i podsticaja, zalagaće se kandidat PNP-a za NS RS, Suzana Komnenović.

“Znamo da već postoje programi pomoći, ali sve to treba pojačati i obuhvatiti veći broj preduzetnika te ih stimulisati da nastave sa radom. Preduzetnici se bore sa viškom administracije, visokim nametima i troškovima, gdje je trošak bruto plate jedna od većih stavki. Zbog toga treba još umanjiti stope doprinosa i poreza, da rast najniže plate ne opterećuje dodatno preduzetnike”, rekla je Komnenovićeva.

Izvor: kozarski