Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 102 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 33 osobe.

Radi se o 13 muškaraca i 20 žena, od kojih je 7 mlađe, 15 srednje i 11 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banja Luke, osam iz Bijeljine, po jedna iz Bratunca, Zvornika, Kozarske Dubice, Laktaša, Mrkonjić Grada, Prijedora i Ribnika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Teslića i Petrova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118.767 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.529 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 440.641 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 88, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 39, a u ostalim bolnicama 49. Na respiratoru je jedna osoba (Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske).

Autor: RTRS