PDP i Jelena Trivić skloni su izbornim prevarama i nije isključeno da će pokušati nešto slično kao i na lokalnim izborima 2020. godine. Ostalo je zabilježeno da je na više biračkih mjesta u Banjaluci Jelena Trivić tada dobila nevjerovatnih 100 odsto glasova, što je realno nemoguće, ali se zaista i desilo. I gotovo da bi joj pozavidio mladi svjeverokorejski diktator Kim Jong Un. U slučaju Trivićeve, očigledno se radi o klasičnom dopisivanju glasova poslije zatvaranja biračkih mjesta. Jasno je i da je nije riječ o izolovanom slučaju izbornog inžinjeringa, već o dobro osmišljenoj prevari.

MULJAŽA 100 %

Na lokalnim izborima 2020.godine, Jelena Trivić je bila kandidat za odbornika u banjalučkom parlamentu. Osvojila je nešto više od 13.000 glasova, a PDP oko 19.000.

Na nekim biralištima podrška za nju je bila impresivnih, ali u praksi nemogućih sto odsto!

U Mjesnoj zajednici Piskavica bila su registrovana tri biračka mjesta.

Na jednom od njih, Piskavica 1A čak pet kandidata PDP-a dobilo je po 50 glasova ili sto odsto onih koji su glasali za listu.

Slično je i na drugom biračkom mjestu u ovoj mjesnoj zajednici. Ispostavilo se da je Jelena Trivić dobila sve glasove onih koji su glasali za listu PDP.

Podrška 100 odsto?! Za razliku od prvog primjera, u ovom slučaju su ostali kandidati PDP-a za odbornike dobili neuporedivo manje glasova od Jelene Trivić.

OSILILI SE

Iako se radi o relativno malom uzorku od nekoliko desetina glasova, jasno je da se radi o organizovanoj prevari.

Naime, nema te vjerovatnoće da će u nekom zaseoku, 30 kilometara od Banjaluke, baš svi koji su izašli na izbore, dali svoj glas PDP-u i svi zaokružiti i Jelenu Trivić te ostalih pet kanidata na lisiti, a koji nisu u jednom nizu.

Kad se sve sabere i oduzme, Jelena Trivić je u Piskavici dobila sve glasove PDP-a. Svi koji su birali ovu partiju u procentu od 100 odsto zaokružili su i Jelenu Trivić!

Malo nerealno i za naše prilike.

Na većini drugih biračkih mjesta niko od kandidata nije dobio 100 procenata onih koji su izašli na izbore i glasali za PDP, već što je logično, pojedini kandidati su u svojim naseljima dobijali više glasova od drugih, u zavisnosti koliko ih mještani poznaju i cijene.

Čak ni na svojoj rodnoj Starčevici, ni na jednom biračkom mjestu, Trivićeva nije dobila podršku svih koji su glasali za PDP.

PORAŽENA POBJEDNICA

I više je nego jasno da je neko svjesno i organizovano išao na dodavnje glasova za Jelenu Trivić, a na jednom biračkom mjestu i za nekoliko kandidata PDP-a.

Naravno da se ovom pojavom nije  bavio niko od nadležnih u Gradskoj izbornoj komisiji i CIK-u BiH.

Na to sve treba naglasili da je, samo nekoliko mjeseci kasnije, u februaru 2021. godine Jelena Trivić poražena u svom naselju.

Naime, na Stračevici su doživjeli fijasko prilikom izbora za savjete mjesnih zajednica, gdje naravno Trivićeva nije bila na listi, ali je njen stranački šef Draško Stanivuković te izbore predstavio kao „biti ili ne biti“ pa su čak održane i stranačke tribine, na kojima je i ona učestvovala.

Na tim izborima, PDP, pa i Trivićeva su doživjeli potpuni krah podrške građane.

Koliko su loše stajali pokazuje i činjenica da Jelenu Trivić na Starčevici pobijedio potpuno anonimni kandidat na listi SNSD-a.

autor:faktormagzin