U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, na istoku hladno, u ostalim predjelima malo toplije.

Jutro će biti hladno, na istoku oblačno uz slabu kišu još samo ponegdje, u ostalim predjelima pretežno vedro, a oko rijeka i po kotlinama česta pojava magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, vjetar slab zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do devet, na jugu do 13, u višim predjelima od jedan stepen, a maksimalna od 15 na istoku do 22 na jugu i zapadu, a u višim predjelima 11 stepeni Celzijusovih.

Temperature izmjerene u 14.00 časova: Mrakovica sedam, Kneževo osam, Bjelašnica devet, Han Pijesak 10, Mrkonjić Grad 11, Prijedor, Tuzla, Novi Grad, Sokolac, Srbac i Šipovo 12, Banjaluka, Bijeljina, Sarajevo, Doboj, Ribnik i Srebrenica 13, Zenica i Čemerno 14, Višegrad 15, Rudo i Foča 16, Gacko 17, Kalinovik 18, Bileća 21, Trebinje 23, Mostar 25 i Neum 27 stepeni

Autor: SRNA/Srpskainfo