Predsjednik NPS Darko Banjac istakao je da je bitka za odbranu Kozarske Dubice i zapadnokrajiških opstina, Kostajnice, Novog Grada i Gradiške, pokazala jedinstvo naroda, vojske i policije.

Bitka za odbanu Kozarske Dubice pokazala jedinstvo naroda, vojske i policije… Da smo tada poraženi pitanje je da li bi uopšte postojala Republika Srpska, i tada smo dokazali da smo jedinstveni najjači, kaže on.

Banjac je naglasio da je “hrabrost srpskog naroda i naše vojske polomila zube višestruko brojnijem neprijatelju i potvdrila postojanje Republike Srpske”.

– Pokazali smo značajno brojnijem neprijatelju iz Hrvatske, koji je ohrabren zločinačkim akcijama Olujom i Bljeskom, gde su ubijali goloruk srpski narod, pokušao da svoj krvnički pohod nastavi i u našoj Kozarskoj Dubici ali i dalje u Srpskoj, čak im ni pomoć Armije BiH nije ništa značila. Hrabrost srpskog naroda i naše vojske polomila je zube višestruko brojnijem neprijatelju i potvdrila postojanje Republike Srpske. Cilj Hrvatske i Zagreba napadom na Kozarku Dubicu bio je, prema njihovom planu, riješavanje srpskog pitanja i da posle Dubice dođu do Banjaluke i dalje do Drine – poručio je on.

Slava svim herojima koji su položili živote da danas u miru budemo ovde, svoji na svome!

Izvor: Srpskainfo