Delegacija grada Prijedora u čijem su sastavu Danijel Zrnić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje ,Danijela Dodoš, šef kabineta gradonačelnika Prijedora i Aleksandar Drljača, vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije grada “PREDA” gosti su na manifestaciji ” Dani ludaje” koja se u bratskom gradu Kikinda ove godine održava po 37.put.

Za delegaciju iz Prijedora danas je organizovan prijem kod gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača. Bila je to prilika da se dogovore mogućnosti dalje saradnje ove dvije bratske lokalne zajednice.

Inače,ovogodišnja manifestacija “37. Dani ludaje” održava se u Kikindi od 15. do 18. septembra. Manifestacija je neraskidivi deo tradicije i prepoznatljiv simbol grada. Ono što čini srž manifestacije jeste mjerenje najteže i najduže ludaje koje je održano danas. Bundeva teška 716,5 kilograma, proizvođača Tibora Kokaija iz Mađarske, apsolutna je rekorderka na 37. Danima ludaje. Time je oboren rekrod iz 2019. godine kada je najteža ludaja bila 639,5 kilograma. Prvo mesto za najdužu ludaju osvojio Dušan Jankov iz Čuruga za tikvu dugu 259 centimetara.
Povelja o bratimljenju Prijedora i Kikinde potpisana je novembra 2007.godine u Kikindi.

Izvor: prijedorgrad