Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić ne bori se protiv kandidata SNSD-a za tu funkciju Milorada Dodika, nego protiv Republike Srpske i interesa vlastitog naroda, ocijenila je za Srnu delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

– Ima li išta pogubnije za srpski narod i Republiku Srpsku kada otkrije da njeni politički predstavnici, kandidati za najznačajnije funkcije, rade za novac po nalogu stranih država i njihove interese? – upitala je Majkićeva.

Ona je istakla da je zato tako snažno i odjeknula vijest da je Trivićeva, kao kandidat za predsjednika Republike Srpske, dobila od američke administracije 19,5 miliona KM za predizbornu kampanju protiv svog protivkandidata iz SNSD-a Milorada Dodika.

Prema njenim riječima, nije to protiv Milorada Dodika, to je protiv Republike Srpske.

– Zna Trivićeva da ni ona sama, kao ni PDP i cijela opozicija u Republici Srpskoj, nemaju potrebno znanje, snagu i političko iskustvo da se suprotstave Dodiku u borbi za poziciju predsjednika Republike. Zato su i odlučili da mjesto predsjednika Republike na oktobarskim izborima kupe za novac, a dalju sudbinu Srpske daju u ruke onima koji bi da je unište – upozorila je Majkićeva, koja je i visoki funkcioner SNSD-a.

Prema njenim riječima, pristajući da se proda stranim interesima, Trivićeva bi, kao eventualni predsjednik Republike Srske zastupala i branila interese onih koji su protiv Srpske i srpskog naroda, zaboravljajući žrtve više od 29.000 muškaraca, žena i djece koji su svoje živote ugradili u temelje otadžbine.

– Zato, to nije politička borba Trivićeve protiv Dodika, jer tu kandidat PDP-a nema nikakvu šansu. Njena pretjerana sigurnost u pobjedu potiče iz političke i finansijske podrške stranaca koji bi da završe sa Republikom Srpskom. Nemoguće je ne primijetiti kada jedna mlada žena na početku svoje političke karijere odluči da proda interese vlastitog naroda za novac, onda je jasno o kakvoj ličnosti se radi – smatra Majkićeva.

Ona je zaključila da je jasno da Trivićeva ne smije dobiti poziciju na kojoj bi radila protiv vlastitog naroda, te izrazila nadu da će to građani prepoznati i kazniti.

U dokumentu američkog Odjeljenja za evropska i evroazijska pitanja navodi se da je na osnovu sporazuma sa specijalnim predstavnikom Metju Palmerom i ambasadorom Gabrijelom Eskobarom sa Јelenom Trivić i Mladenom Ivanićem i instrukcija predsjednika SAD DŽozefa Bajdena neophodno dati deset miliona američkih dolara u gotovom novcu timu generala Dejvida Noulsa.

– Svrha ovih sredstava je sprovođenje agende utvrđene na sekretarskom sastanku u septembru 2021. godine /BR. 0709BHC21/ i tiče se jačanja uticaja i optimizacije sprovođenja američkih strateških odluka u oblastima pod ruskim uticajem, iznad svega, sprovođenja agende Dejtonskog mirovnog sporazuma, nakon izbora u Republici Srpskoj, BiH – navodi se u dokumentu.

Neophodno je obezbjediti 19.500.000 u valuti BiH u novčanicima od po 200 KM.

– Tim generala Noulsa je zadužen za prebacivanje novca koji će biti prebačen istim letom R08433-LQSA 4. avgusta u 1.35 časova po lokalnom vremenu i dostaviti novac kontakt osobi u BiH – navodi se u dokumentu koji je potpisala pomoćnik državnog sekretara Donfrid Karen.

U vezi sa ovim dokumentom Srna je više puta kontaktirala Trivićevu, ali ona nije odgovarala na pozive.

Autor: SRNA/RTRS