Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić istakao je da je demanti najbolje sredstvo za kojim se može posegnuti ako smatrate da je neka informacija neistinita, pa je veoma simptomatično to što se Јelena Trivić nije odlučila da demantuje da joj je američka administracija dala 10 miliona dolara za kampanju protiv Milorada Dodika, već za insinuacije koje graniče sa najbizarnijim teorijama zavjere.

– Raspada joj se kampanja, ljudi iz PDP-a otkazuju poslušnost, a biće ih još jer vide da je to bezdan, dok Trivićeva pokušava da se svađa sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović – rekao je Žunić Srni.

On je naglasio da je ne postoji ni Vrbas, ni Drina, niti Sava koja može da je opere od činjenice da je prihvatila Kristijana Šmita, uprkos jasnom stavu Narodne skupštine Republike Srpske, a i Savjeta bezbjednost UN.

– Šmit je, u svom beznađu i nedostatku legitimiteta, tražio od svih u Srpskoj sastanak i slamku spasa, a Trojanskog konja našao je samo u PDP-u, odnosno njihovom kadru Trivićevoj, Drašku Stanivukoviću i Aleksandru Zolaku. Samo su oni potrčali da mu daju ono što nema – zaključio je Žunić.

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić oglasila se na Fejsbuku povodom navoda da je administracija američkog predsjednika DŽozefa Bajdena izdvojila 19,5 miliona KM ili 10 miliona dolara za njenu kampanju protiv Milorada Dodika, ali ih nije demantovala.

Trivićeva je u svom statusu na Fejsbuku napisala da su ovi navodi “ideja”, kako kaže, predsjednice Republike Srpske i kandidata SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović koja je neposrednu pred kampanju boravila u Vašingtonu.

Autor: SRNA/RTRS