Primjenom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata u Prijedoru će biti riješen ogroman problem jer, po procjenama, ima više od 4.000 bespravno sagrađenih objekata, kojim su, u najvećem broju, raseljene osobe rješavale svoje stambeno pitanje.

Ovo je izjavio gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor tokom današnjeg sastanka sa ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenkom Golić.

Ministar Golić je istakla da će se primjenom ovog zakona na jednostavan način riješiti pitanje čitavih izbjegličkih naselja, koja su izgrađena na zemljištu u vlasništvu jedinica lokalne samouprave ili Republike Srpske, a da imovinsko-pravna pitanja ni do danas nisu riješena.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi Prijedora Danijel Zrnić je upoznao ministra Srebrenku Golić da je urađen Nacrt prostornog plana ovog grada, kojim se predviđa ravnomjeran razvoj Prijedora, uz plansko korišćenje i zaštitu prirodnih resursa.

Na sastanku se razgovaralo o izgradnji gasovoda i gasne elektrane na području ovog grada, koji su predviđeni Prostornim planom Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo