Jelena Trivić tvrdi da ima neku prednost od deset u odnosu na Milorada Dodika i tu vjerovatno misli na prednost od deset miliona američkih dolara, jer to je jedino što joj ne sporimo i jedino što bi moglo da bude tačno, rekao je portparol SNSD Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da su u posljednjih mjesec dana imali priliku da vide najmanje deset istraživanja koje su radile raznorazne agencije i da ne postoji baš nijedno u kojoj Milorad Dodik nije imao barem 12 odsto glasova prednosti u odnosu sa protivkandidata.

– To negdje djeluje i potpuno logično, kada pogledate kako stvari izgledaju na terenu. Tamo gdje opoziciji dođe 300 ljudi, kod nas dođe 3.000 i više. I to se vidi na svakom koraku – istakao je Kovačević za RTRS.

Kovačević je naglasio da je Milorad Dodik ozbiljan kandidat i državnik koji se sutra sastaje sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, drugi put ove godine, i dogovara važne ekonomske projekte za sve građane Srpske.

– S druge strane, imate nekoga ko želi da bude protivkandidat i nudi se kao neka alternativa. Riječ je o osobi koja se u svojoj političkoj karijeri jedino uspjela sresti sa Kristijanom Šmitom, koji je nepozvan, bez ikakvog legitimiteta i neizabran došao ovdje samo sa jednim ciljem da Republike Srpske ne bude i da ne bude prava za srpski narod – ukazao je Kovačević, dodavši da će građani Srpske znati sve to najbolje ocijeniti.

S druge strane, naveo je Kovačević, razumije Jelenu Trivić koja pokušava da komunicira na taj način, jer nije lako kad unaprijed vidite da ćete ubjedljivo da izgubite i onda morate na neki način da animirate barem ono malo glasača koji će da glasaju za vas i da i njih ne obeshrabrite.

– Sve su to legitimne stvari, neka ljudi govore šta govore, mi idemo na teren, idemo da radimo, da se pogledamo sa ljudima u oči, idemo da završimo ovu kampanju i da odmah poslije toga nastavimo sa ozbiljnim poslovima za Republiku Srpsku – da završavamo auto-puteve, da konačno zajedno sa Srbijom povežemo kompletnu Republiku Srpsku sa Srbijom od Novog Grada, da dođemo do, nažalost, i dalje granice u Bijeljini, i da povežemo Banjaluku i Beograd, cijelu Republiku Srpsku jednim srpskim auto-putem. Nastavljamo da gradimo auto-puteve, da razvijamo naš energetski sektor što je veoma značajno u ovom nestabilnom vremenu. Između ostalog to je ono što i trenutno dogovara Milorad Dodik sa Vladimirom Putinom i što je prije dva, tri dana dogovarao sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom – precizirao je Kovačević.

On je rekao da nastavljaju da rade ozbiljan posao za građane Republike Srpske, da štite ustavnu poziciju Republike Srpske bez obzira na razne prijetnje.

– Jer, mi nismo ti koje kao Jelenu Trivić i njene kolege može neko da nazove telefonom i da pobjegnu iz Narodne skupštine kada je bitno da se sačuvaju prava našeg naroda. Mi nismo ti, mi smo oni kojima naređenje izdaju samo građani i narod Republike Srpske. Takvi ćemo i ostati i idemo zajedno sa našim narodom da gradimo jaku i slobodnu Republiku Srpsku – poručio je Kovačević.

Autor: SRNA/Srpskainfo