Dok na predizbornim lecima PDP-a, koji se dijele po banjalučkom naselju Kuljani piše šta je sve urađeno, po reakcijama mještana čini se da je sve samo mrtvo slovo na papiru.

Novi asfalt, fekalna i oborinska kanalizacija, vrtić i igralište u Kuljanima, samo su od nekih navedenih stavki koje je baljalučki PDP naveo na letku, a koje po svemu sudeći nije realizovao.

Mještani negoduju, a to potvrđuje i Fejsbuk objava, u kojoj je između ostalog navedeno da jeste mjesec političke kampanje i da se ne biraju politička sredstva, ali da se ipak sve vidi na terenu.

– Ovo je letak koji od jutros kruži po naselju Kuljani. Јa znam da je mjesec političke kampanje, da se ne biraju sredstva, ali ovo je dokaz da Gradska uprava smatra da smo mi ludi ili slijepi, trećeg nema. Možda smatraju da treba da vjerujemo njima, a ne svojim očima – napisao je na svom profilu Јovica Tomić, predsjednik Mjesne zajednice Kuljani.

Tomić je nabrojao sve što nije realizovano u ovoj mjesnoj zajednici.

– Novi asfalt u tri ulice. Nijedna od navedenih ulica nije asfaltirana, a ako mi ne vjerujete, dođite i provozajte se kroz Kuljane. Gradonačelnik je došao da otvori radove u Prvoj Kuljanskoj ulici, skinuo nekih 50 metara puta i otišao. Kako je on otisšao, tako su i mašine, a ljudi sada ne mogu da prođu tom dionicom jer je uništena, a nastavka radova nema – ističe Tomić.

On dalje navodi i da je projekat fekalne i oborinske kanalizacije potpisan 2. decembra 2019. sa prethodnom gradskom administracijom.

– Međutim, sve što je do sada urađeno jeste da su raskopali put, polovinu mještana ostavili bez priključka i obećali da će se sve završiti do septembra, a radovi ni blizu kraja. Tu je i priča oko vrtića u Kuljanima. Od svih laži, ubjedljivo najveća. Gospodo, kakve veze vi imate sa vrtićem u Kuljanima? Da ga niste vi napravili? Da imate obraza, bar to ne bi spominjali. Vrtić koji je godinu dana bio spreman i čekao na otvaranje, otvoren je mjesec dana pred izbore. Zar i djeca moraju biti dio političke igre? Mogao bih o svakoj tački još svasta reći, ali ovdje ću stati jer sam već i previše napisao – naveo je Tomić.

Negovodvanje ispod ove objave izrazili i drugi mještani Kuljana.

Autor: RTRS