Ujedinjena Srpska od svih partija najviše napredovala u kampanji.

Kulturni centar u Trebinju nije imao dovoljno mjesta da primi sve građane koji su željeli prisustvovati tribini Ujedinjene Srpske, na kojoj je predstavljena politička platforma Ujedinjene Srpske i kandidati ove stranke za oba nivoa vlasti. Tribini su prisustvovali dr Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, Milan Kovač, predsjednik Regionalnog i gradskog Odbora Ujedinjene Srpske i nosilac liste za narodnu skupštinu Republike Srpske ispred Izborne jedinice 9, kandidati Izborne jedinice 9, kandidati za Parlament BiH ispred Izborne jedinice 3, te članovi, simpatizeri prijatelji i gosti Ujedinjene Srpske.

Ujedinjena Srpska je kohezivni politički faktor u Republici srpskoj, stranka koja misli na svakog čovjeka, i bez obzira na različita mišljena, svaki građanin Republike Srpske je značajan i svaki pedalj Srpske je bitan i time nemamo pravo da kalkulišemo” rekao je Mijat Šarović, kandidat za parlamentarnu Skupštinu BiH ispred Izborne jedinice 3.

Milan Kovač, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS ispred Izborne jedinice 9 je tom prilikom izjavio da je Ujedinjena Srpska odavno već spremna za post izborni period. „Mi smo već pripremili nacrt zakona o zabrani rasplaganja državnim kapitalom u javnim preduzećima od strateškog interesa Republike Srpske, jer vjerujemo da ćemo tako najbolje zaštiti resurse i ravnomjerno razvijati svaki dio Republike Srpske. Rješenja u oblasti poljoprivrede koja već postoje, moraju biti podignuta na viši nivo, i u okviru zakona da daju bolju garanciju za zaštitu društva i poljoprivrede” zaključuje Kovač.
Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, očekuje da će pored jednog sigurnog mandata biti dovoljno glasova za kompenzaciju u Narodnoj i Parlamentarnoj skupštini. U ovom momentu po našim procjenama imamo direktne mandate u sedam Izbornih jedinica, od čega u dve Izborne jedinice, Banjaluka i Birač očekujemo dva mandata te jedan siguran mandat u Parlamentarnoj skupštini.

Ti rezultati su nam samo povod da nastavimo voditi kampanju na isti način i da je dovršimo na najbolji mogući način, a Ujedinjena Srpska je sa pete postala treća najjača politička partija”. Stevandić je naglasio da dva koaliciona partnera za inokosne funkcije imaju prednost u odnosu na opozicione kandidate, s tim što razlika između gospodina Dodika i
gospođe Trivić nije toliko velika kao između gospođe Cvijanović i gospodina Šarovića. Stevandić smatra da je prednost ovih kandidata osigurana podrškom Ujedinjene Srpske. “Rješenja koja smo ponudili u ekonomskom, društvenom i privrednom polju prepoznata su od strane građana, ali mi smatramo da uvijek možemo bolje”, – zaključuje Stevandić.

Izvor: Srpskainfo