ПРИЈЕДОР, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици један Дражен Врховац поручио је да СНСД наставља да инфраструктурно уређује приједорско подручје, истакавши да је Влада Републике Српске у протеклих годину дана обезбиједила 20 милиона КМ за бољи Приједор.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Dražen Vrhovac poručio je da SNSD nastavlja da infrastrukturno uređuje prijedorsko područje, istakavši da je Vlada Republike Srpske u proteklih godinu dana obezbijedila 20 miliona KM za bolji Prijedor.
Vrhovac je večeras na predizbornoj tribini SNSD-a u Gornjoj Marićkoj istakao da je podrška ovoj stranci evidentna, jer ljudi vide način rada SNSD-a na lokalnom i na nivou Republike Srpske.

“Prvi put smo u Prijedoru uveli mnoge stvari i recimo, umjesto konkursa za stipendiju, odlučili smo da je dobiju svi koji se prijave, što je veoma bitno za naše mlade ljude da studiraju i imaju tu sigurnost i za to smo izdvojili 800.000 KM”, istakao je Vrhovac.

On je dodao da se trenutno radi 14 gradskih igrališta i tri sportska terena, da su uvedene naknade za prvo, drugo i treće dijete, stipendije za perspektivne mlade sportiste, da je izdvojeno 400.000 KM podrške za medicinske radnike i da je pri kraju tender od pet miliona KM kojim se nastavlja infrastrukturno uređenje grada.

“Građane smo konsultovali gdje i šta trebamo asfaltirati, nismo željeli da odlučujemo o tome”, rekao je Vrhovac.

On je među velike projekte čija je realizacija planirana izdvojio sanaciju i rekonstrukciju, kao i izgradnju nove bolnice.

“Tu je i stečaj ribnjaka gdje se grad jasno opredijelio da taj resurs vrati pod svoje okrilje, a velikoj većini građana u novim naseljima uspjeli smo da riješimo legalizaciju placeva i pomogli infrastrukturno”, naveo je Vrhovac.

On je dodao da će uskoro krenuti i gradnja auto-puta i da će tokom tih radova značajna sredstva biti trošena na području Prijedora.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinci jedan Aleksandra Stupar Radić istakla je na večerašnjoj tribini u Gornjoj Marićkoj da će njen cilj, ukoliko dobije povjerenje građana, biti očuvanje zdravstvenih objekata u ruralnim sredinama.

“Kao medicinski radnik i političar zalagaću se da se naša hitna medicinska pomoć koja služi našim mještanima i građanima Omarske nikad ne zatvori, jer je selu potreban ljekar, škola, struja, putevi, ali hitna medicinska pomoć je nešto što je najbitnije”, poručila je Radićeva.

iZVOR: Agencije