Grad Prijedor će iz kreditnih sredstava izdvojiti oko 90.000 KM za rekonstrukciju krova i stolarije područne Osnovne škole “Jovan Cvijić” u Donjoj Dragotinji.

Ovaj školski objekat je izgrađen sedamdesetih godina i zbog dotrajalosti krov je počeo da prokišnjava. Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole “Jovan Cvijić” u Brezičanima Jovana Jazić izjavila je novinarima da su zadovoljni najavom iz Gradske uprave da će ovaj problem uskoro biti riješen rekonstrukcijom krova.
“Najveći problem je ta krovna konstrukcija koja je dotrajala, oštećena i samim tim prokišnjava i stvarala je otežane uslove za rad. Svaka pomoć nam je dobro došla i mi se ovim putem zahvaljujemo Gradu Prijedoru i Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima”,rekla je Jazićeva.
Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić ističe da je lokalna vlast još ljetos planirala rekonstrukciju krova ove škole, ali da se mora ispoštovati zakonska procedura, te da će narednih dana biti izabran izvođač radova na tenderu.
“Grad Prijedor će iz kreditnih sredstava obezbijediti oko 90.000 KM za rekonstrukciju krovne konstrukcije, stolarije i ulaznih vrata. To je ono što ćemo u ovom trenutku raditi, u narednom periodu ćemo pokušati obezbijediti sredstva ili putem Fonda za zaštitu životne sredine, odnosno po njihovim projektima energetske efikasnosti, da završimo i fasadu na ovoj školi i to će poboljšati uslove svim učenicima i svim radnicima za normalno funkcionisanje”, rekao je Kabić.
Područnu Osnovnu školu “Jovan Cvijić” u Donjoj Dragotinji pohađa 17 učenika od prvog do petog razreda.

Izvor: prijedorgrad