Povodom obilježavanja 30 godina postojanja i rada Crvenog krsta Republike Srpske večeras je u Prijedoru održana svečana akademija Koordinacionog odbora za regiju Prijedor.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snežana Kovač, koja je već 22 godine u ovoj organizaciji, izjavila je novinarima da je Gradska organizacija u Prijedoru jedna od najboljih , prepoznatljiva je i veoma visoko kotira sa svojim volonterima.i svojim radom.
“Ovo j? izuzetna organizacija i to mogu reći ne samo ovim povodom već bi to potvrdili i svi naši upravni organi.Centralna proslava ovog jubileja održana je 23.juna na Palama , ali tamo nije bilo moguće ugostiti i nagraditi sve naše volontere , tako da su večeras ovdje prisutni i biće nagrađeni najaktivniji volonteri sa ove regije”, potvrdila je Kovačeva.
Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor Zoran Veselinović je istakao da ova organizacija ima dobre rezultate u segmentu prve pomoći i kviz takmičenjima iz poznavanja pokreta Crvenog krsta i borbe protiv mina.

” Tu smo neprikosnoveni i to se zna i u čitavoj BiH pa i šire , a naročito na području Republike Srpske i mogu biti ponosan i na naše članove iz reda podmlatka i omladine kao i na naše volontere”, rekao je Veselinović.
Pored prikazivanja dokumentarnog filma o radu Crvenog krsta za pomenuti period na večerašnjoj akademiji dodijeljena su i jubilarna i redovna priznanja Crvenog krsta Republike Srpske. Jedno od pomenutih priznanja večeras je uručeno i gradonačelniku i Gradskoj upravi Prijedor.
U ime gradonačelnika priznanje ” srebrni znak” , primila je Danijela Dodoš, šef kabineta koja je istakla da grad Prijedor podržava kako rad Crvenog krsta Republike Srpske, tako i gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor.
” Večeras smo dobitnici priznanja koje nama mnogo znači jer je ovo dokaz naše saradnje koja je na izuzetno visokom nivou, a kada govorimo o ovog organizaciji samo kada kažet? da neko postoji i jača 30 godina onda je to zaista znak kvaliteta, ali i jednog entuzijazma i volonterizma koji nosi ove ljude i to je za svaku pohvalu”, rekla je Dodoševa.
Tokom popodneva prijem za Kovačevu i Veselinovića organizovao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao da je gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor tokom ovih 30 godina potvrdila da je to organizacija na koju se lokalna zajednica može osloniti i da je veliko zadovoljstvo sarađivati i u dobrim i u lošim vremenima sa njihovim pripadnicima.

Izvor: prijedor24h