Ustavni sud BiH nastavio je nakaradnu praksu izigravanja Dejtona, rekao je Milan Tegeltija, savjetnik srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, gostujući u našem Јutarnjem programu, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH, koji je poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske

– BiH je sastavljena od entiteta, i to je jedino mjerodavno. Treba braniti svoju imovinu, odnosno samo implementirati ono što piše u Dejtonskom sporazumu. Ustavni sud BiH ne donosi ovakve zakone, već Republika Srpska. Našu imovinu nećemo nikome dati, ona je naša i samo naša – naglasio je Tegeltija.

Po toj odluci imovina koja je vlasništvo javnih preduzeća, opština, gradova i Republike Srpske, vlasništvo je Bosne i Hercegovine.

– Nastavljamo borbu, ali siguran sam da je Republika Srpska spremna da se odbrani, jer ovakvih napada na njen integritet biće još sasvim sigurno – poručio je Tegeltija.

On se dotakao i djelovanja opozicionih političara na ovakvu odluku.

– Opozicija otežava položaj Republike Srpske, jer se dodvorava političkom Sarajevu u projektu “uništavanja Srpske” – jasno je poručio Tegeltija.

Autor: RTRS