Predsjednica Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik u Bijeljini su razgovarali i sa 85 najistaknutijih komadanata vojske i policije Republike Srpske sa ovog područja.

Ratni veterani jedinstveni su u stavu da se Srpska u miru mora bori za očuvanje svojih nadležnosti.

Ratni komandant Posebnih jedinica policije u MUP-u Srpske Savo Cvijetinović rekao je da je i ranije bilo izbora, ali da nikada nije bilo angažovanja ljudi koji razmišljaju o Republici Srpskoj, kao onome za šta su se borili.

– Imamo instruisane strane podanike koji žele da ovladaju institucijama uz pomoć nekih medija iz Bijeljine, prijesvega BN TV, koja je logistička podrška za strame operacije na prostoru Republike Srpske i to je nešto što samo govori. Srpska se brani odsudno sa svim raspoloživim sredstvima i to ćemo raditi – rekao je srpski član Predsjendištva Milorad Dodik.

Uporedo sa borbom za očuvanje Srpske, vodi se i borba za što bolji život građana i u tome uspijevamo, poručila je predsjenica Srpske Željka Cvijanović, dodajući da se povećavaju primanja svih kategorija stanovništva.

Poručila je da bi se političko Sarajevo i stranci drugačije odnosili prema Republici Srpskoj da su svi politički faktori u Srpskoj objedinjeni oko tri-četiri ključne stvari za budućnost Republike.

Cvijanović je istakla da, nažalost, ne postoji apsolutno političko jedinstvo u Republici Srpskoj, što, kaže, nije strašna stvar, već je strašno što nema dogovora ili jedinstva o suštinskim važnim pitanjima.

– Žalim što se to nije desilo, iako smo pozivali na zajedništvo. Kada bi se pokazao taj kapacitet Republike, onda bi prst na čelo stavili i stranci, ali i ovi u Sarajevu i zamislili se da li mogu da urade nešto preko nas – rekla je Cvijanovićeva.

Budući da tog jedinstva nema, Cvijanović kaže da su oni dobili otvoren prostor, zbog čega jako žali.

– Mislim da samo politička naivnost može Republiku Srpsku učiniti ranjivom po nekim pitanjima – rekla je Cvijanović.

Autor: RTRS