U selu Radalj kod Malog Zvornika jutros oko sedam časova konstatovana je smrt devetogodišnjeg dječaka, rečeno je Tanjugu u PU Šabac.

Njegova 11-godišnja sestra i otac star 39 godina prevezeni su u teškom stanju u bolnicu u Loznici i zadržani na liječenju.

Poslije dojave, na mjesto nesreće izašli su policija i hitna pomoć, a više tužilaštvo je naložilo obdukciju tijela dječaka. Sumnja se da je smrt dječaka posledica trovanja ili gušenja gasovima, a prema nekim informacijama u kući je bio uključen agregat.

Riječ je o dječaku iz petočlane porodice Ametović, koja živi u izuzetno lošim uslovima.

Prema izvještajima iz februara, živjeli su u nimalo idiličnim uslovima, a otac Dragan (39) odgajao je četvoro djece. Najstarija je jedanaestogodišnja Milka, učenica četvrtog razreda, a dvije godine mlađi je bio Nemanja koji je nažalost stradao u ovoj tragediji, dok se Milki bore za život.

Ostala djeca su Aleksandar od šest godina, a Aleksandra ima nepune tri godine.

– Znam da mijesim hleb, kuvam pasulj, supu, da skuvam špagete, krompir – pričala je Milka u februaru za RTS.

U kući zemljani pod. Ručak se kuva na starom smederevcu. Na spratu dva kreveta za njih petoro. Kablovi vire iz zida od blata i trske.

Milki su patike omalile, mada tvrdi da oni imaju da se obuku i obuju. Otac i pored lošeg zdravlja, radi sve što može.

– Bavio sam se prije molerajem, riječna korita sam radio dok sam bio zdrav, sad pošto sam se razbolio… – ispričao je tada otac porodice Dragan Ametović.

Da su Dragan i njegova djeca složna i poštena porodica, svjedoče komšije.

Komšija Milovan Lukić naglašava da rade na tome da im obezbjede cement, šljunak, armaturu, gvožđe da im se kuća malo sredi.

Ametovići primaju socijalnu pomoć i dječji dodatak, dovoljno samo za osnovne stvari za život. Uz pomoć komšija i drugih dobrih ljudi, možda će dobiti priliku za bolju budućnost.

Izvor: Srpskainfo