Previranjima u PDP-u nikada kraja. Nakon što ih je napustio predsjednik Opštinskog odbora Foča Zoran Mandić, sijevalo je na sve strane. Kada nema argumenata ima uvreda. Za Jelenu Trivić su svi koji je ne podržavaju papci. A i za novi unutarstranački problem u partiji čiji je član, krivac joj je, ko drugi nego Milorad Dodik, piše ATV.

„Vidimo da je Milorad Dodik u svoju kolekciju papaka dodao još jednog, Zorana Mandića iz Foče. Kako je Dodik očajan zbog lošeg rejtinga, to vjerujem da on nije štedio novac pri kupovini Mandića. Skupovi opozicije u Hercegovini, uključujući i onaj u Foči, pokazali su da je Hercegovina ponovo slobodna i da želi promjene. A Mandiću ostaje da svojim komšijama Fočacima objasni zašto se prodao i koliko je koštao njegov obraz“, rekla je Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a.

Mandić na ovo nije ostao dužan. Ima, kaže, Trivićka mnogo toga da objasni. Pred kameru, kaže, još ne bi, ali je na društvenim mrežama bivšoj stranačkoj koleginici poslao i više nego jasnu poruku.

„Gospođo Trivić, nemam namjeru da se bavim vašim izmišljotinama i nebulozama, ali red bi bio da objasnite članovima PDP-a u Foči, Nevesinju, Berkovićima, Bileći, Višegradu i Kalinoviku zašto ste ih zaobišli, a da ste pri tom gostovali na tribinama SDS-a. Drugo pitanje je da li smatrate da neko ko je dobio mandat od PDP-a radi za SDS na štetu PDP-a, nije papak ili kako se to kaže papanka?“, rekao je Zoran Mandić, predsjednik OO PDP-a Foča.

Zoran Mandić napustio je stranku zbog Jelene Trivić. Razočaran je kampanjom koju Trivićka vodi. To je napisao u otvorenom pismu Branislavu Borenoviću. Trivićki zamjera što radi isključivo za SDS, a na štetu PDP-a. Zanemaruje PDP-ova kandidatkinja za predsjednika i druge opštine, dok Nebojša Vukanović i SDS do svojih mandata stižu uzmanjem glasova od PDP-a, navodi Mandić u otvorenom pismu. Mandić je nekadašnji načelnik CJB Foča i Istočno Sarajevo, načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srpske, nosilac Ordena Miloš Obilić i neko u čijem su mandatu načelnika CJB Istočno Sarajevo razbijani najozbiljniji kriminalni klanovi, a njihove vođe pohapšene.

(Izvor: ATV, foto: ATV)