Grad Prijedor isplatiće danas zdravstvenim ustanovama 426.400 KM na ime jednokratne podrške odnosno zahvalnosti radnicima za rad u vrijeme pandemije korona virusa, izjavio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

“Ukupno 1.066 radnika iz sedam zdravstvenih ustanova će dobiti jedan vid zahvalnosti od strane grada”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru nakon što je danas održao sastanak sa direktorima sedam javnih zdravstvenih ustanova.
On je naveo da će rukovodstva ustanova i sindikati precizirati ko će dobiti novac.
” Zajednički stav Gradske uprave i direktora zdravstvenih ustanova je da svaki radnik dobije po 400 KM , jer smatramo da ne treba dijeliti radnike na medicinske i nemedicinske”, poručio je Javor.

On se zahvalio bolnici “Dr Mladen Stojanović” i Domu zdravlja koji su, prema njegovim riječima, podnijeli najveći teret pandemije te zahvalio svim zdravstvenim radnicima koji su imali strpljenja u očekivanju ove isplate.
Javor je dodao da je tema današnjeg sastanka bilo i stanje u zdravstvenim ustanovama, odnosno da li je u pojedinim zdravstvenim ustanovama došlo do poboljšanja stanja.
” Meni je posebno drago što se stanje u Domu za starija lica poboljšalo i da su radnici dobili svoje plate i da se stabilizovalo stanje na računu”, rekao je Javor dodajući da je zadovoljan što je i u ostalim zdravstvenim ustanovama stanje uredno.
V.d. direktora Doma zdravlja Prijedor Miloš Marjanović rekao je da će novac biti operativan do kraja sedmice, da se odnosi na radnike koji su bili zaposleni zaključno sa 31. decembrom prošle godine i da je na sindikatima da odluče o raspodjeli pomoći.
Direktor bolnice Andrija Vukotić rekao je da svi radnici treba da dobiju ova novčana sredstva i da su svi dali doprinos, a da nije dobro praviti polarizaciju među radnicima.
Vršilac dužnosti direktora Doma za starija lica Marija Ličanin se zahvalila na ovoj zahvalnosti i njihovim radnicima za njihov rad u vrijeme pandemije.
” Mi smo stvarno bili jako angažovani jer su naši korisnici ljudi u godinama za koje bi virus korona bio poguban i mogu da se pohvalim da nismo imali veliki broj slučajeva zaraze i ni jedan od njih nije bio fatalan”, istakla je Ličaninova

Izvor: prijedorgrad