Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidati ove stranke za pojedinačne funkcije na predstojećim opštim izborima pobijediti rezultatom 2:0.

Dodik je rekao da ne postoji izborna utakmica između njega, kao kandidata SNSD za predsjednika Republike Srpske, i njegovih konkurenata, niti između kandidata SNSD za srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i njenih konkurenata i da se već tu može pisati 2:0.

On je dodao da vjerovarno SNSD neće uspjeti da dobije većinu kada je riječ o parlamentu Republike Srpske već da će dobiti značajnu relativnu većinu što znači i da je i tu pobjednik.

– Tako da nemam nijedan razlog za nezadovoljstvo – rekao je Dodik za RTS i dodao da i u Banjaluci očekuje značajan rezultat.

Govoreći o Federaciji BiH, Dodik je rekao da su se kod Bošnjaka sada pojavila dva ujednačena kandidata – Bakir Izetbegović i Denis Bećirović koji će morati da idu do kraja, da privuku glasače i podijele bošnjačko biračko tijelo.

On je dodao da u tom slučaju Željko Komšić ne bi mogao da ima siguran resurs na koji je računao ranije, pa bi onda mogao da prođe Hrvat predložen od hrvatskog naroda Borjana Krišto.

– Krišto je dama koju veoma dobro znam, jedna čvrsta opredijeljena za Dejtonski sporazum i nije spremna da radi bilo šta što bi bilo na štetu bilo koga, pogotovo ne Hrvata – rekao je Dodik i dodao da bi Cvijanovićeva i Krišto bile značajan tandem u Predsjedištvu BiH.

Izvor: SRNA/Srpskainfo