Saznajte što su vam zvijezde spremile na ljubavnom polju od 26. septembra do 2. oktobra.

Srećom, splet novih događaja donosi vam najljepši užitak u ljubavnom životu ili u vezi s bliskom osobom. Lakše nego inače uspijevate privući nečiju pažnju, atmosfera ljubavi i pozitivnih emocija unosi novu strast i tople boje u vaše raspoloženje.

Uživate u interesu ili pažnji koju dobijate u društvu ljudi koje upoznajete. Imate dobar osjećaj, priželjkujete novu romansu, strastvenu ili uzbudljivu vezu. Ovisno o vašem temperamentu, nekim ljudima se činite izazovni ili neodoljivi. Ako ste u vezi, pokušajte usrećiti voljenu osobu. Ponekad je lako ispuniti nečije želje i očekivanja, pod uslovom da ne zaboravite na one prave i najljepše vrijednosti koje vas zbližavaju u ljubavnom odnosu.

Bik

Ovo je osjetljivo razdoblje za vas u raznim aspektima. Moguće su emocionalne blokade u odnosu s partnerom, bez obzira imate li partnera ili ste slobodni, slijede vas razdoblja izolacije ili emocionalne udaljenosti, razne poteškoće. Savjet je da skupite unutarnju snagu i imate puno strpljenja u iščekivanju da vam svanu novi sunčani, ljubavni i sretni dani.

Blizanci

Stalo vam je da prevladate nemir ili ’emotivnu krizu’ pa ste pred novom odlukom koju želite saopštiti voljenoj osobi. Moguće je da vaš partner izražava nezadovoljstvo i pokušava vas uvjeriti u drugačiji način razmišljanja.

Privremena udaljenost od voljene osobe ili emocionalna udaljenost trebala bi vas potaknuti na dobru odluku.U rješavanju ljubavnih dilema važno je sačuvati unutrašnju energiju i psihičku ravnotežu.

Sve je riješeno dobro, po principu dogovora i zajedničkih emocija. Učinite sve što je potrebno da spasite svoju ljubav i osobu do koje vam je stalo. Ako ste mladi ili slobodni, česti ljubavni susreti i kontakti djeluju više kao ‘zamjena’ za neke neispunjene želje koje imate. Srećom, očekuje vas dobar ljubavni epilog na obostrano zadovoljstvo.RakU narednim danima neće biti značajnijih pomaka u vašim emotivnim odnosima. Svakako ćete imati dovoljno energije, pogotovo za komunikaciju, pa će mnogi ono što im emotivno nedostaje nadoknaditi riječima. U tome će i uspjeti.

Lav

Oni koji su na putovanju mogli su doživjeti ljubav iz snova. Oni koji ne putuju razmijeniće lijepe ideje s drugom stranom. Ojačaće povjerenje u vezama, a samci će biti skloni tražiti samo svoj ideal. Ništa drugo neće doći u pitanje, piše astrolook.com.

Djevica

Ako ste u vezi: S bračnim ili emotivnim partnerom moći ćete se bez većih poteškoća dogovoriti oko svega što je bitno da vaša veza funkcionira. Iako s partnerom nećete moći provoditionoliko vremena koliko biste željeli, vrijeme utrošeno na druge stvari pokazat će se korisnim za oboje jer će vam dugoročno donijeti materijalnu korist.Trebaće vam podrška i razumijevanje voljene osobe koju nećete uvijek pronaći kada vam zatreba, ali u najvažnijim trenucima partner će biti uz vas.

Morate raditi na ostvarenju zajedničkih ciljeva, jer će vam po tom pitanju biti povoljne okolnosti koje će pridonijeti harmoničnijem odnosu između vas dvoje.Ako ste slobodni: Teško ćete se približiti osobi koja vas dugo privlači jer nećete biti sigurni kako se postaviti i hoće li vaš nastup biti uspješan.

Kada se konačno odlučite na to, shvatit ćete da je osoba zainteresirana za nekog drugog ili je nedavno ušla u vezu. Nakon toga ćete se naći na meti osobe koja je zaljubljena u vas i koja će vas progoniti i pokušavati uvjeriti da je on vaš idealan partner.

Biće vam to previše, a potencijalni udvarač vas neće ni privući.

Vaga

Ako ste u vezi: Bićete puni inicijative i stalno u pokretu, što će pozitivno uticati na vaš brak ili emotivnog partnera. Možete unijeti dinamiku u svoju vezu i ispuniti svaki zajednički trenutak. Vaši će prijedlozi uglavnom biti prihvaćeni s entuzijazmom.

Partner će vam udovoljavati i dopustiti vam da vodite i inicirate zajedničke aktivnosti, ali pripazite da ne pretjerate. Dopustite partneru da povremeno preuzme vodstvo, predložite zajedničke trenutke, preuzme vodstvo. Ako budete pokušavali raditi po svom, u drugom dijelu mjeseca će doći do neugodne svađe.

Ako ste slobodni: Počećete privlačiti osobe suprotnog spola poput magneta. Djelovat ćete izrazito harizmatični, što će povećati vašu popularnost i donijeti brojne šanse za ulazak u novu emotivnu vezu. Kako će i vaša strast rasti, moguće je da ćete imati nekoliko prolaznih avantura prije nego što se odlučite za osobu s kojom ćete započeti ozbiljnu vezu. Čuvajte se pojačanih strasti jer biste se mogli zaljubiti u osobu s kojom nećete imati sreće u ljubavi.

Škorpija

Neki će u voljenoj osobi prepoznati svog idealnog partnera. Biće pomalo zbunjeni, ali i spremni za akciju. Takođe će ih sve više obuzimati potreba za nježnošću i pažnjom. Na to imaju pravo, pa neka izraze svoje potrebe. Dok će vam partner predlagati razne mogućnosti zajedničkog provođenja slobodnog vremena, vi ćete mu stalno nešto prigovarati. Neki će puhati i po hladnoći i u svakoj će sitnici vidjeti razlog za brigu. Trebate opuštanje i radost.

Strijelac

Veza s voljenom osobom biće jaka u dalekim i neobičnim temama i zanimanjima. Pred vama su dani u kojima ćete razmjenjivati ideje o svemu i svačemu, ali to će vas oboje ispunjavati. Oni koji su još slobodni, traži će osobu svojih snova.

Jarac

Dobre vijesti za vas! Sada je idealno vrijeme da prebolite bivšu ljubav. Zvijezde su savršeno aspektirane, što znači da ćete biti dodatno privlačni suprotnom spolu. Zato ne gubite vrijeme i energiju na bivše, već se fokusirajte na novu sreću u svom životu. Pazite da se ne zaljubite previše. Moguće su i romanse na poslu. Znakovi s kojima je moguća ozbiljna veza: Škorpion, Ribe, Bik. Izbjegavajte: Vagu, Ovan, Blizance.

Vodolija

U pozitivnom zanosu ponekad mislite da je sve moguće i lako postići. U ljubavnom životu ili u vezi s voljenom osobom djelujete vrlo energično. Imate priliku čuti pozitivne komentare o svom izgledu i ponašanju, ili o situacijama u kojima ste napustili zapaženu ulogu. Uživate u emocionalnoj ljubavi i pažnji koju dobivate. Imate želju da se afirmirate u nečijem društvu i vješto koristite svoje zavodničke sposobnosti.

Priželjkujete uzbudljivu romansu ili strastvenu vezu. U skladu sa svojim temperamentom i emotivnim stanjem odgovorite na priliku koja vam se nudi. Ako ste u ljubavnoj ili bračnoj vezi, očekuje vas zadovoljstvo uz voljenu osobu. Nema potrebe dokazivati se nekom drugom, osim ako sumnjate u budućnost vaše veze. Ako ste mladi ili slobodni, budite dovoljno taktični, pričekajte novu ljubavnu priliku koja dolazi iznenada.

Riba

S voljenom osobom ovog tjedna proživljavate neke, može se reći, idilične trenutke. Naravno, sretni ste i ispunjeni, jer zajednički trenuci koje proživljavate s voljenom osobom ove sedmice zaista su posebni. U vezi ste koja se razvija u smjeru o kojem ste do sada samo sanjali. Ove sedmice  ćete između vas dvoje izgovoriti neke prilično velike riječi i napraviti velike planove. Osjećate da vam je budućnost svijetla s osobom s kojom ste.

Međutim, ako ste slobodni, osjećate veliki pritisak da promijenite status. Učinit ćete sve da ne upoznate tu posebnu osobu ovih dana. No, nepisano je pravilo da što više želite i jurite za nečim, to je to dalje. Ovo pravilo ćete u potpunosti osjetiti na svojoj koži. Trebate se opustiti i ne razmišljati o tome što će se dogoditi. Uživajte u spontanoj komunikaciji, pa i flertu, koji ne mora nikamo voditi.

Izvor: Agencije