Vršiocu dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Draženu Vrhovcu sinoć je uručeno prestižno priznanje „Lider održivog razvoja“ na centralnoj svečanosti 12. Dunavskog biznis foruma koji je održan od 26. do 27. septembra u Novom Sadu – saopšteno je iz IRBRS.

U obrazloženju odluke žirija o dodjeli nagrade navodi se da je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, pod rukovodstvom Dražena Vrhovca, prepoznata kao respektabilan nosilac održivog razvoja i konkurentnosti u regionu. Ovo priznanje, kako su naveli organizatori Foruma, podstrek je i putokaz za realizaciju svih budućih projekata, ideja i vizija – za dobrobit građana, kvalitetniji život i unapređenje prosperiteta – objašnjavaju u IRB.

Vrhovac je zahvalio što su proaktivnost Investiciono-razvojne banke Republike Srpske s njim na čelu prepoznali i stručnjaci u regionu i izrazio nadu da će IRBRS i dalje biti podrška privredi i stanovništvu Republike Srpske i predvodnik na putu njenog razvoja. – Tokom pandemije virusa korona pokazali smo pravu snagu. Investiciono-razvojna banka Republike Srpske preuzela je lidersku ulogu u zaštiti privrede i u najvećoj krizi dokazali smo da privreda, a i Republika Srpska, mogu da se oslone na IRBRS. Svi koraci koji su dalje uslijedili vodili su i vode ka istom cilju – naprijed, ka razvoju Republike Srpske – rekao je Vrhovac.

Ovogodišnji Dunavski biznis forum okupio je eminentne stručnjake, predstavnike privrede, diplomatije, politike, nauke, kulture i medija iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije, koji su kroz 12 panela sagledali stanje, razmijenili iskustva i ponudili nova rješenja u oblasti ekonomije i razvoja biznisa.

V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske bio je govornik na panel-diskusiji „Održivi razvoj i cirkularna ekonomija“ gdje je govorio o značaju IRBRS u podršci privredi i stanovništvu Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo/prijedor24h