Ako još niste probali orgazmičku meditaciju u seksu, sad je prilika.

Orgazmička meditacija je, pojednostavljeno rečeno, povezanost, prepuštanje i ranjivost.

Krajnji cilj nije sveden na sam orgazam, već se radi o harmoniji između partnera. To je svesnost okupirana telom koja u krajnjem dovodi do vrlo eksplozivnih vrhunaca, kaže Marla Reni Stjuart stručnjakinja za seks iz Sjedinjenih Američkih Država.

– Umesto da se osećate pod stresom zbog seksa i dopustite svom umu da luta naokolo, orgazmička meditacija pomoći će vam da zadržite misli na mestu kako biste se mogli koncentrisati na osećanja i povezanost. To je meditacija usmerena na pomeranje vaše duhovnosti i vaše seksualnosti zajedno. Radite na disanju, prisutni ste, pomerate svoje telo na ritmičan način – pojasnila je Stjuartova I dodala da postoji nekoliko specifičnosti ovakve prakse.

– Posebnu pažnju ćete hteti da obratite na klitoris, naročito na gornji levi deo. Lagano ćete pomilovati ovo područje na način na koji biste pomilovali svoj kapak: nežno – ističe ona i nastavlja:

– Možete se osećati duhovno povezani sa orgazmom, sa svemirom, s energijom, sa svojim ljubavnikom. Tada ne samo da otpuštate hormone sreće kao u seksu već postajete i duhovno usklađeniji jedno s drugim.

Kako sprovesti u delo orgazmičku meditaciju?

– Kao prvo, živite u trenutku i ne dopuštajte spoljnim smetnjama da vam stanu na put. Ne razmišljate o drugim stvarima, budite samo skoncentrisani na sebe i svoje telo. Iako je ovaj proces više usredsređen na način na koji komunicirate s partnerom, krajnji rezultati su eksplozivni – kaže.

– Ono što se obično događa kada praktikujete orgazmičku meditaciju jeste to da vaša sposobnost disanja i prisutnosti omogućuje postizanje jačih orgazama – dodala je.

– Ovo je odličan način da resetujete svoj seksualni život i više se uskladite s voljenom osobom, ali ne bismo trebali potpuno zaboraviti na “veliko finale”. Uostalom, orgazam je veličanstven s razlogom! Orgazmi su veliki bonus, sjajni su i ako nas OM može tamo odvesti, to je praksa koju treba raditi – zaključila je, a prenosi myimperfectlife.com.

Izvor: prva.rs