Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je najiskrenije čestitke predsjedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu i prijateljskom kineskom narodu povodom 73 godine od osnivanja ove zemlje.

odik je naglasio da koristi ovu priliku da ponovi svoju zahvalnost predsjedniku Kine na principijalnoj politici poštovanja međunarodnog prava o brojnim pitanjima, a naročito u vezi sa OHR, kao i dosljednoj politici nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih država.

– Vaše politike su u skladu i sa Vašom vizijom multilateralizma i inicijativom za globalni razvoj, koje uživaju moju punu podršku. Smatram da Vaše težnje da se uspostavi globalni politički konsenzus i sinergija, te da se svim državama, velikim i malim, razvijenim i nerazvijenim, omogući da utiču na svjetske tokove i odluke, mogu doprinijeti stvaranju mira, univerzalne bezbjednosti i sveukupnog svjetskog napretka. Na istim principima počiva i Vaša inicijativa za globalnu bezbjednost, koja ima za cilj da eliminiše svaki vid konfrontacije i uspostavi partnerstvo u kojem su sve strane na dobitku – istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

U saopštenju iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva navodi se da je Dodik izrazio opredijeljenost da zajedno sa predsjednikom Kine uloži dodatne napore za stvaranje i očuvanje trajnog mira i poštovanja univerzalnih vrijednosti u svijetu.

– U narednom periodu nastaviću da se čvrsto zalažem za unapređenje odnosa između srpskog i kineskog naroda na svim poljima, a naročito kroz format saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, molim Vas, poštovani predsjedniče, da primite izraze mog dubokog poštovanja – naglasio je Dodik.

Autor: SRNA/Srpskainfo