Sarajevo, Bosna i Hercegovina - 03. januar 2022: Glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo i jutros je osvanuo prekriven gustim smogom. ( Elman Omic - Anadolu Agency )

“Željeznice Republike Srpske” zainteresovane su za uspostavljanje putničke linije iz Sarajeva za Zagreb, koja bi išla preko Banjaluke, potvrđeno je za “Nezavisne novne” u ovom preduzeću.

Kako nam je rečeno, u toku su pregovori regionalnih željezničkih operatera kada je u pitanju ponovno uspostavljanje linije Sarajevo Banjaluka – Zagreb, ali i drugih međunarodnih linija u putničkom saobraćaju.

Kako ističu u ŽRS, oni svakako podržavaju i zalažu se za regionalno povezivanje u željezničkom prevozu putnika čim budu ispunjeni svi tehničko-tehnološki i ekonomski preduslovi za njegovu konačnu realizaciju.

– Na sastancima koji se održavaju u Doboju razgovara se o preciznom definisanju komercijalnih osnova, uslova i potreba, što zahtijeva detaljnu analizu trenutnog stanja i prioritetnih potreba za uvođenjem novih putničkih linija na komercijalnim osnovama svih željezničkih kompanija iz okruženja – istakli su iz “Željeznica RS”.

Podsjećamo da je direktor “Željeznica Federacije BiH” Enis Džafić prije nekoliko dana izjavio da su u toku pregovori sa “Željeznicama Republike Srpske” o uspostavljanju putničke linije Sarajevo – Zagreb – Sarajevo preko Banjaluke.

Izvor: Nezavisne