Mladić Đ. M. (26) uhapšen je zbog sumnje da je prije nekoliko dana u stanu na Voždovcu ubio svoju majku, doktorku Dobrinku M. (61), koja je iz Bijeljine došla da bi bila s njim jer je on, prema tvrdnjama porodice, postao čudan.

Zločin se najvjerovatnije dogodio tokom protekle nedelje, a Đ. M. je uhapšen nakon što je u petak na uglu ulica Ruzveltove i Kraljice Marije, dok je prelazio pješački prelaz, skočio na motociklistkinju jer je navodno mislio da će ga udariti auto.

Veoma brzo na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se vide mladić i djevojka koji ga jure i zadržavaju dok se on otima.

Incident

– Policija je mladića privela zbog skoka na djevojku na motoru, a kako se na saslušanju ponašao jako čudno i pričao nepovezano, odlučili su da stupe u kontakt s njegovom porodicom. Sestra je ispričala da je njen brat bolestan, da se već liječio u Bijeljini, a da se poslednjih dana ponašao neobično, pa je njihova majka došla u Beograd da bi bila s njim – kaže izvor Kurira.

Izvor dodaje.

– Sestra je pomenula i da se s majkom nije čula puna dva dana, kao i da je nedostupna. To je probudilo sumnju kod inspektora i klupko je počelo da se odmotava.

Tijelo u sobi

Policijska patrola poslata je do stana Đ. M., a kako niko nije otvarao vrata, posumnjali su da nešto nije u redu, pa su provalili.

– Dozivali su nesrećnu ženu, ali niko nije odgovarao. Kad su ušli u jednu prostoriju, zatekli su jeziv prizor, žena je ležala bez znakova života, a na glavi je imala nekoliko povreda nanijetih udarcima tupim predmetom. Motiv zločina zasad nije poznat – priča izvor i dodaje da je Đ. M. odmah uhapšen zbog sumnje da je ubio majku.

Prema pisanju medija iz Republike Srpske, nesrećna žena je ugledna doktorka.

– Ubijena Dobrinka M. je poznata ljekarka u Bijeljini. Divna i posvećena žena, omiljena u gradu.

Djeca ga se plašila

Komšije Đ. M. ispričale su da je mladić bio čudan, ali da niko nije sumnjao da bio bio spreman da počini ovakav užas.

– U šoku sam. Znamo mladića, ali i njegovu majku. On jeste bio malo čudan, djeca su ga se plašila jer je bio krupan i zastrašujućeg izgleda. Puno je trenirao, nabildovan je i istetoviran, a koliko znam, bavio se muzikom. Često je dolazio s nekom djevojkom u stan, pretpostavljamo da mu je to partnerka – rekla je jedna komšinica.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Iz obližnjih lokala takođe su rekli da poznaju mladića, ali da nikad nije bio problematičan.

– Često je dolazio u lokale. Bio je malo povučen, što nas je začudilo za mladića njegove građe i visine – rekli su iz kafića u blizini.

Plivao za časni krst, pucao, trenirao

Mladić Đ. M. (26), koji je osumnjičen za ubistvo svoje majke u stanu na Voždovcu, bio je izuzetno aktivan na društvenim mrežama, na kojima je kačio slike najčešće iz teretane, ali i kako puca u streljani i pliva za časni krst.

– On je bio izuzetno aktivan na Instagramu, a na profilu se mogu naći slike kako uživa sa psom. Predstavljao se i kao izuzetno pobožan mladić, ali je povremeno kačio slike s vatrenim oružjem, ali i s pejntbola. Pohvalio se i da je nekoliko puta na Bogojavljenje plivao za časni krst – objasnio je izvor.

Iz čista mira je skočio na mene

Na Instragram stranici Serbija lajv Beograd, na kojoj se i pojavio snimak napada kod Vukovog spomenika, oglasila se i djevojka na koju je Đ. M. skočio dok je prelazio ulicu.

– Momak je skočio na mene, nisam znala koji mu je motiv, da li je htio da mi otme motor ili nešto drugo. Pokušao je da pobjegne i to je razlog zbog kog sam ga jurila – objasnila je djevojka.

Branio se ćutanjem

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Đorđe M. (26) zbog sumnje da je u stanu na Voždovcu ubio svoju 61-godišnju majku, zadavši joj više udaraca tupim predmetom u glavu, uslijed kojih je ona preminula.

Dorđe M. se na saslušanju branio ćutanjem u prisustvu svog izabranog branioca, saznaje Blic.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Na teret mu se stavlja krivično – teško ubistvo na svirep i podmukao način.

U toku je pribavljanje medicinske dokumentacije za osumnjičenog.

Izvor: Srpskainfo